După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 26 octombrie 2019

Peter Costea 🔴 Comuniștii au demolat bisericile. Seculariștii demolează mintea

Acestea au fost impresiile parcă instantaneu venite în minte acum câteva săptămâni când am citit, cu stupoare, oroare, revoltă, nedumerire etc., opinia recent emisă de un tribunal britanic privind concedierea, la începutul acestui an, a unui medic creștin britanic, David Mackereth, care refuză să se închine idolatriei transgender.

Cu ceva timp în urmă, medicul a participat la un curs de conversiune în care, împreună cu alți medici, au primit instrucțiuni privind tratarea persoanelor transgender. Medicul creștin a afirmat, în plină conferință, ca ipoteză, că el nu va accepta niciodată să se refere la un bărbat de 70 de ani cu barbă ca fiind femeie. Chiar la cererea acestuia.
Afirma că pentru un creștin ca el există doar două sexe, masculin și feminin, care sunt imuabile. Afirmația aceasta l-a costat scump – locul de muncă. Era angajat la un minister britanic și a fost concediat. [Link: www.firstthings.com]

A dat ministerul în judecată invocând libertatea religioasă, de gândire, a cuvântului și libertatea la convingerile religioase proprii. A pierdut. E șocant ca cineva să-și piardă locul de muncă pentru un astfel de motiv, dar și mai șocantă a fost decizia și argumentare / motivația tribunalului.

Comentariile judecătorului sunt pline de ură la adresa medicului, sarcastice la adresa creștinilor și intolerante privind doctrina și tradiția creștină privind sexualitatea umană. Redau câteva fraze.

În opinia judecătorului, obiecțiile privind „drepturile persoanelor transgender … are incompatibile with human dignity", adică „sunt incompatibile cu demnitatea umană". Convingerile religioase ale medicului că "God created male and female" („Dumnezeu a făcut omul bărbat și femeie") nu pot să-i influențeze munca ori deciziile profesionale. L-a acuzat pe medic că deține „opinii creștine" nu "convingeri creștine".

A afirmat că „a position held purely on religious grounds cannot be justified. It is irrational … but also divisive, capricious and arbitrary". („O poziție care se bazează pe motive religioase nu poate fi justificată. E iraționala … dar și divizează, e capricioasă și arbitrară".

Cazul britanic e încă un semnal de alarma, un wake up call. Ceva similar se întâmplă și în România. La europarlamentare eram în Bistrița la masă cu un domn influent care îmi spunea, cu groază, că învățătorii și profesorii din România sunt constrânși să participe și ei la cursuri de reconversie profesională și sunt înspăimântați. Șușotesc cu îngrijorare între ei, sunt nemulțumiți, dar își dau seama că statul secular le plătește leafa. Alternative nu sunt.


Mă gândeam, citind cazul, că până acum 30 de ani comuniștii ne demolau bisericile. Le-am reclădit, însă, relativ repede, în anii libertății. Secularismul și statul secular, însă, nu demolează clădirile bisericilor. Ei demolează ceva și mai de preț: mințile oamenilor și mai ales ale tinerilor. Odată demolată, mintea este mai greu de reconstruit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.