După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 3 septembrie 2019

Peter Costea 🔴 Vasul proștilor (partea a 2-a)



Cartea lui Carlson despre ravagiile elitei politice americane merită încă un scurt comentariu pentru cei care mă urmăresc pe Facebook, deoarece comentariul și cartea se potrivesc ca și o mănuță elitei politice din România și Uniunea Europeană.

Carlson discută și distrugerea clasei de mijloc a Americii de către ambele partide politice ale Americii. De ce trebuie sa ne preocupe distrugerea și dispariția clasei de mijloc atât americane, cât și române? Pentru că istoria dovedește că ea dă democrației și sistemului politic de drept stabilitatea de care au nevoie. Fără stabilitate, democrațiile dispar. Asta ne spun politologii.

Cum au distrus și eliminat politicienii americani clasa de mijloc? Au urmărit dispariția industriilor americane în anii 70, 80, 90 și chiar până acuma fără să intervină. Industria americană a fost exportată în China, India și America Latină, unde manopera era și continua să fie mult mai ieftină ca în America. Exportul în masă a industriei americane, la o viteză rapidă, a cauzat un gol masiv în America, unde milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă.

Ironic, corporațiile americane au cauzat declinul clasei de mijloc americane, dar au creat o clasă de mijloc în China și India. Peste tot în lume unde călătorești, dai peste turiști chinezi. Corporațiile i-au îmbogățit pe străini în loc să-i îmbogățească pe americani. În acest mod, zone imense geografice din America au devenit deșerturi industriale, numite, în limbajul american, „zonele ruginite" (1rust belt").

Deprivați de locurile de muncă, bărbații americani au devenit deprimați, alcoolici, soțiile au divorțat de ei. Factorul uman a suferit. Politicile guvernului federal de a sprijini pe cei fără locuri de muncă nu au ținut pasul cu hemoragia locurilor de muncă spre China și India. Bărbații s-au înscris în colegiile comunitare pentru a învăța meserii noi care încă erau disponibile, dar au devenit din nou șomeri după ce și acestea au luat drumul Chinei și Indiei.

Acum 2 ani a fost publicat un studiu masiv privind situația bărbaților americani care până acum o generație formau clasa de mijloc a Americii. Numărul celor dintre ei care devin alcoolici, deprimați, dependenți de droguri și tutun, și care se sinucid, a crescut enorm.

Cui i-a păsat de acești bărbați? Lui Trump, care le-a promis să creeze locuri de muncă pentru cei afectați de hemoragia locurilor de muncă. Nu e deci de mirare că șomerii Americii l-au votat și Trump a câștigat statele care erau cele mai afectate de hemoragia locurilor de muncă: Pennsylvania, Ohio, Wisconsin, câștigând, în final, colegiul electoral.

România se confruntă cu aceeași problemă. La fel și Uniunea Europeană, unde tinerii sunt cei mai afectați de hemoragia locurilor de muncă spre China și India.

Elitei politice nu-i pasă de clasa de mijloc. Nici în România. Clasa de mijloc care muncește pe brânci să țină o firmă deschisă, care lupta cu birocrația României și a Uniunii Europene, care muncește cu răbdare și speră că după câțiva ani de muncă cinstită va începe să-si recupereze investițiile.

Duminică au avut loc alegeri în două state germane și Alternativa pentru Germania a ieșit pe locul doi în ambele state. Elita politică se întreabă, cu groază, cum de? Și tot nu înțeleg. I-au ignorat pe germanii care sunt preocupați de migrația masivă, de faptul că migranții le iau locurile de muncă, de faptul că azilanții cu copii mulți primesc mai multă asistență financiară din partea statului decât pensiile oamenilor în vârstă care au muncit pe brânci și au transformat Germania într-o țară bogată. Iar acum se miră de ce politicle lor negândite se întorc împotriva lor și îi lovesc asemenea unui bumerang.

Situația e la fel și în România. Elita politică ne ignoră, nu-i pasă de interesele noastre, cum gândim, ce dorim. Dl Iohannis deja a deschis granițele Românie pentru migranți, o politică cu care românii nu agreeaz e fel Nici eu.


Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.