După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 9 august 2019

Tony Berbece 🔴 Totuși, de ce avem nevoie de Biserici...


Biserica este cea dintâi și cam singura insituție din societate care te învață înfrânarea. Școala te învață să citești, să faci compuneri și să faci formule matematice, deci nu au în programă așa ceva. Nici acasă nu prea se mai învață înfrânare, sunt părinți care-și învață băieții să fie golani și să se distreze cu fetele, să nu cumva să se “prostească” oprindu-se la prima fată întâlnită. La fel sunt învățate și multe fete. Pe când Biserica, pe baza Scripturii, promovează fericirea bazată pe înfrânarea față de ce nu este al tău în primul rând și apoi față de ce nu-ți este permis. De asemenea luare cu măsură a oricărei plăceri permise înseamnă sănătate. Îmbuibarea înseamnă adesea boală și chiar moarte. Lipsa de înfrânare poate duce chiar la cazuri cumplite ca cel de la Caracal.

Biserica este cea dintâi și cam printre puținele instituții care ne învață respectarea și iubirea semenului. Vedem o societate în care oamenii se otrăvesc prin mâncare pentru câțiva lei în plus, se omoară pentru un câștig nedrept, se omoară pentru plăceri carnale, se chinuie unii pe alții pentru un loc cât mai bun și mai privilegiat, pe când Biblia ne învață se ne iubim aproapele ca pe noi înșine și să fim gata chiar să ne dăm viața pentru el.

Biserica este cea dintâi și cam printre puținele instituții care ne învață dărnicia. Încă de acasă suntem învățați să nu împărțim nimic, să nu dăm din sendvici, să nu dăm bicicleta nimănui, să nu spunem nimănui că avem o pungă de bomboane... Dar Biserica ne învață a dărui așa cum Dumnezeu ne-a dăruit tot, chiar și pe Fiul Său. Biblia este plină de istorioare despre dărnicie și altruism.

Dacă până acum nu ai găsit toate acestea în congregația la care mergi, schimb-o, nu e cea care trebuie. Dacă până acum nu ai găsit toate acestea în creștinism ai dat de un creștinism fals, menit să inducă lumea în eroare și să fure frumusețea lui Cristos. Biserica adevărată a lui Cristos va avea toate aceste învățături sănătoase. Dacă de asemenea preotul/pastorul pe care-l asculti nu pune accentul pe caracterul lui Cristos și are o vorbire încâlcită și lipsită de puterea de schimbare a omului, de asemenea trebuie să schimbi apele din care bei și să te hrănești din alte câmpii, unele curate.

Cu prețuire,
Toni Berbece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.