Familia și căsătoria naturală sunt din nou atacate în România. Săptămâna trecută, PSD a inițiat un proiect de lege pentru legalizarea parteneriatelor civile în România, adică a concubinajului, atât între persoane de sex opus, cât și între persoane de același sex. [Articol: www.romanialibera.ro/…/proiect-care-acorda-drepturi-pen…]
Este a "n" oară când un astfel de proiect este inițiat în România. Toate proiectele anterioare au eșuat. Proiectul propus de PSD, însă, are mai multe șanse de a fi adoptat. Este un proiect light, adică mai puțin cuprinzător ca cele propuse în toamna trecută de ALDE și USR. Prevede doar extinderea de drepturi concubinilor privind bunurile în comun și luarea de decizii medicale de către un concubin pentru celălalt concubin.
Mă opun acestui proiect, așa cum am făcut-o din 2008 încoace, când dl Eckstein a inițiat primul proiect de acest gen în România. Motivele le-am enunțat de-a lungul anilor într-o sumedenie de comentarii și materiale pe care le-am scris și difuzat prin canalele AFR.
În primul și cel mai important rând, parteneriatele civile dăunează copiilor. Ele sunt foarte instabile, nu au longevitate și rezultă în mult mai multă violență domestică decât în familia tradițională.
Asupra acestui aspect sper să revin mai târziu. Practic, nu există an când nu apare un studiu masiv undeva în Occident, în special în Marea Britanie și SUA, care să nu confirme toxicitatea parteneriatelor civile asupra copiilor.
În al doilea rând, obiectivele pe care proiectul PSD le urmărește pot fi atinse foarte ușor prin legislația curentă. Oricare adult poate să desemneze pe un oricare alt adult să ia decizii medicale pentru persoana respectivă în cazul în care ea este incapacitată. Astfel de decizii se fac în fiecare zi. De asemenea, oricare adult poate dispune de bunurile lui după plac, inclusiv să le dea unei alte persoane, ori, în caz de deces, să le lase oricărei persoane pe care el o alege, fie membru de familie, fie străin.
În final, însă, proiectul de lege PSD este un atac asupra familiei și căsătoriei naturale. Nu este înțelept, din punct de vedere social, să subminăm cea mai importantă instituție socială a umanității, familia și căsătoria naturală, care au funcționat perfect de la zidirea lumii și până azi. Danemarca a instituit parteneriatele civile în 1989 și de atunci această instituție paralelă căsătorie și familiei naturale a dus la reducerea drastică a numărului tinerilor care se căsătoresc. La fel și în Franța.
Parteneriatele civile nu au absolut nimic de a face cu egalitatea și nu posedă nicio utilitate socială.
Nu e bine să deschidem cutia Pandorei. Exact așa s-a început în 1989, în Danemarca. În timp, în Occident legea parteneriatelor civile a fost revizuită să adauge noi privilegii pentru concubini, fie de același sex ori de sex opus, încât în câteva decenii parteneriatele civile au devenit, de facto, echivalentul căsătoriilor homosexuale. Nici o diferență. Istoria parteneriatelor civile în Marea Britanie dovedește lucrul acesta foarte clar.
Toate partidele politice din România sunt vinovate de atacurile împotriva căsătoriei și familiei naturale. Fără excepție. Unele au fost mai vocale privind acest subiect, de exemplu USR-ul, iar altele mai tăcute, cum a fost PSD, până după ce Dragnea și-a pierdut poziția în PSD și a ajuns la închisoare.
Presupun că o motivație a PSD-ului pentru lansarea proiectului parteneriatelor civile a fost profilactică, având în vedere acțiunea celor 7 cupluri de homosexuali din România la CEDO, prin care cer instituirea parteneriatelor civile. Probabil PSD caută să evite un rezultat mai dezastruos pe care CEDO ar putea să ni-l impună în câțiva ani.
Pe de alta parte, nu e doar o coincidență că PSD a inițiat legea parteneriatelor civile în luna iunie, luna cadourilor pentru homosexualii din toata lumea. În iunie, anul trecut, Curtea Europeană de Justiție a emis decizia în Cazul Coman v. România, în iunie 2015 Curtea Suprema a Statelor Unite a decretat un drept la căsătorii homosexuale, iar în iunie anul acesta Curtea Supremă din Ecuador a decretat și ea existența unui drept la căsătorii homosexuale.
Dragi români, plătim un preț mare pentru indiferența electorală de care dăm dovadă, cu toții. Creștinii României nu au niciun gram de influență valorică în Parlamentul României ori în Parlamentul European. Nu că nu am putea avea, dar așa am ales. Ne-am lăsat captați și fermecați de partidele politice și am ignorat vocea celor pricepuți și cu experiență.
Dacă acest proiect de lege va fi adoptat, și șansele sunt mari pentru asta, instituționalizarea revoluției sexuale în România va face un pas imens înainte, cel mai mare pas din ultimii 20 de ani, când sodomia a fost dezincriminată în România. Iar apoi, consecințele vor veni ca o avalanșă și toate în detrimentul nostru.
Peter Costea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.