Un cetățean iranian care s-a convertit la creștinism și a cerut azil în Marea Britanie în 2016, spunând biroului de imigrare că s-a convertit la creștinism după ce a descoperit că este o credință „pașnică”, a fost respins. Motivul: atunci când susține că creștinismul este o religie „pașnică”, nu vede neconcordanțele dintre Biblie și spusele lui, scrie christianheadlines.com.
Într-o scrisoare de justificare, Biroul a spus că anumite cărți din Biblie, cum ar fi Leviticul, Exodul, Matei sau Apocalipsa, sunt „pline de imagini ale răzbunării, distrugerii, morții și violenței”.
„Aceste exemple nu sunt în concordanță cu afirmația dvs. care să afirme că v-ați convertit la creștinism după ce ați descoperit că crestinismul este o religie „pașnică”, spre deosebire de Islam, care conține violență, furie și răzbunare”, scrie în scrisoare.
În opinia unui expert englez, această decizie este una mai mult anti-azil decât anti-creștină. „Biroul a găsit orice motiv pentru a refuza azilul și acest lucru pare a fi un exemplu deosebit de creativ, nefiind neapărat o izbucnire sistemică a sentimentelor anti-creștine din departament”, a spus expertul juridic Conor James.
Un alt expert britanic consideră că „pare să existe o tendință în Marea Britanie a oficialilor guvernamentali care iau în mod explicit poziții anti-creștine”. El a reamintit cazul unei investigații recente din Marea Britanie, unde poliția cercetează un ziarist romano-catolic acuzat că a „discriminat” o persoană transgender.
Marea Britanie nu este singura țară acuzată că ar avea o agendă anti-creștină. În Suedia , Micael Grenholm declara pentru „The Christian Post” că oficialii guvernului suedez au deportat creștinii care solicită azil, în țări ca Afganistan. „Autoritățile suedeze își motivează aceste încălcări ale drepturilor omului, susținând că solicitanții de azil nu sunt,creștini „adevărați”, a spus Grenholm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.