marți, 16 octombrie 2018

Matei Dobrovie: Nu a fost referendumul lui Dragnea, ci Dragnea a omorât referendumul 🔴 Referendumul nu era inutil și pericolul la adresa familiei este real 🔴 Voința celor 3,7 milioane de români care s-au prezentat la urne și au votat în proporție de 90% DA nu poate fi ignorată...

Deputatul Matei Dobrovie, proaspăt demisionat din USR, scrie astăzi urmatoarele:

Cateva concluzii dupa referendum:

1. Nu a fost referendumul lui Dragnea, ci Dragnea a omorat referendumul. El a fost cel mai eficient din tabara #boicot, pentru ca a simulat ca sustine si a facut exact invers in practica. In plus, incercarea sa de a confisca tema sau de a se legitima prin referendum a dus la o reactie de respingere a populatiei, pe buna dreptate nemultumita de derapajele PSD-ALDE din ultimii doi ani. Ca si la votul din Camera Deputatilor pe revizuirea Constitutiei, Dragnea a fost absent. S-a confirmat astfel ceea ce am spus mai demult - ca PSD nu este un partid conservator, ca la Bruxelles voteaza rezolutii progresiste anti-viata si anti-familie, iar in tara se prezinta aparatorul familiei traditionale. Cine s-a bazat pe sprijinul PSD a facut un calcul gresit. Am mai spus-o si o repet - niciun partid nu trebuie sa confiste o initiativa cetateneasca.

2. Referendumul nu era inutil si pericolul la adresa familiei este real. Cea mai buna dovada ca imediat dupa ce nu s-a intrunit cvorumul de prezenta se impinge puternic parteneriatul civil, o incercare de a crea un substitut pentru casatorie, de a o inlocui si de a o submina. In prim plan, PSD si altii. Stanga veche si noua stanga neomarxista isi dau mana in acest demers, dupa ce au fost in aceeasi tabara si cu boicotul.

3. Vointa celor 3,7 milioane de români care s-au prezentat la urne si au votat in proportie de 90% DA nu poate fi ignorata. Acesti oameni cu valori solide, care nu s-au lasat intimidati de campania odioasa de manipulari anti-referendum, merita sa fie reprezentati de o forta politica care sa-si asume explicit valorile crestin-democrate, care stau si la baza constructiei europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.