de Mirela Florescu
Acest articol se mai putea numi: „…sau ce ar trebui să învățăm din succesul repurtat de societatea civilă românească în cazul respingerii Strategiei de Educație Parentală”.
Cu toții ne amintim cât de mult ne-am scandalizat după ce am citit în Strategia Națională de Educație Parentală (SNEP), pusă „în dezbatere pe șestache” pe site-ul Ministerului Educației, că statul își propune să educe părinții cu privire la noi modele de familie (se înțelege că altele decât familia care poate da naștere copiilor în mod natural).
Și mai mult ne-am scandalizat când am aflat că ministerul nici măcar nu fusese autorul documentului, ci UNICEF și trei mari fundații românești, FONPC, FCN și HoltIS. Că documentul fusese pus în dezbatere, fără știrea ministrului, de către „acoperiții” „frontului ideologic” de prin minister, oameni care, prin intermediul organizațiilor menționate, primesc de ani de zile bani din finanțări internaționale pentru a construi, cărămidă cu cărămidă, noua educație ideologizată (gender & LGBT).
Ne-am speriat, nu doar că ne-am scandalizat. Pentru că, după astfel de dezvăluiri, se poate pune în mod legitim întrebarea ce se întâmplă cu securitatea și suveranitatea națională atunci când instituțiile statului sunt infiltrate la cel mai înalt nivel și deturnate în mod nedemocratic de către o minoritate de experți aflați în soldă străină.
Ei bine, se pare că este momentul să ne scandalizăm ȘI MAI MULT. Pentru că în scenă intră… încă un EXPERT.
Eugen Crai a lucrat ca expert la UNICEF România, a condus o fundație pentru minoritatea rromă și a fost consilier pentru problemele minorităților la Ministerul Educației. E greu să NU-I ACORZI credibilitate.
Eugen Crai s-ar încadra la categoria intelectualilor liberal-progresiști: critică BOR pentru fundamentalism, îi aplică în trecere un croșeu virtual Președintelui Academiei (nu e clar dacă pentru presupus naționalism sau pentru… „latinism”) și se îngrijorează în legătură cu „un tsunami de homofobie” (așa numește el respingerea SNEP de către opinia publică românească).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.