Tribunalul Constituţional urmează să oblige Parlamentul să decidă asupra dreptului la căsătorie pentru homosexuali, lesbiene şi bisexuali.
Dintr-un sondaj, dat publicităţii la începutul acestui an de către Oficiul Federal pentru combaterea discriminării, rezultă că 83 la sută dintre germani sînt pentru dreptul de a se căsători legal, acordat persoanelor de acelaşi sex. (Într-un sondaj reprezentativ, din 2006, au fost în favoarea „căsătoriei pentru toţi” doar 65 la sută dintre cei chestionaţi.) Chiar dacă de mai bine de 16 ani legislaţia germană s-a liberalizat şi s-au introdus reglementări privind parteneriatul civil (a se vedea aici legea din 2001), Bundestag-ul a amînat de 28 de ori să voteze pro- sau contra extinderii dreptului la căsătorie şi asupra unei categorii de persoane din afara tipologiei heterosexuale.
Ultima încercare de a pune pe masa Bundestag-ului această chestiune a eşuat zilele trecute din nou. A eşuat nu numai din cauza majorităţii creştin-democrat/creştin-sociale, ci şi din cauza partenerilor social-democraţi care fac parte din coaliţia de guvernare. Cea mai puternică împotrivire vine din partea Uniunii Creştin-Sociale (bavereze). Asta în pofida faptului că unul dintre deputaţii creştin-sociali, Bernd Fabritius, preşedinte al aşa-numitei Uniuni ai Izgoniţilor (germani din Europa de Est – Bund der Vertriebenen), originar din România, a recunoscut public, că este homosexual (A se vedea aici o relatare, din iulie 2014, din publicaţia „Männer” şi din „Der Spiegel”, nr. 30, 2014).
Comisia juridică a Bundestag-ului a primit trei proiecte, din partea Partidului Ecologist, din partea Bundesrat-ului (camera superioară a Parlamentului) şi din partea Partidului Stîngii. Ce anume s-a discutat în cadrul Comisiei nu se ştie, dar se ştie că nici un proiect nu fost prezentat Bundestag-ului care trebuia, în ultimă instanţă, să voteze măcar pentru unul dintre ele. Asta în ciuda insistenţelor opoziţiei care a eşuat de vreo 40 de ori în încercarea de a pune pe ordinea de zi chestiunea lărgirii definiţiei căsătoriilor şi renunţarea la formula familiei tradiţionale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.