După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 20 mai 2014

Radu Oprea: Dedicarea Bisericii Agape Christian Center din Glendale, Arizona

Ziua de duminica, 11 Mai 2014 a insemnat pentru multi crestini evanghelici din comunitatea romana din Phoenix, AZ, oportunitatea experimentarii unei trairi emotionale de ne-uitat.
   
 La seviciul divin de lauda si inchinare din dimineata zilei respective, s-a oficiat "actul de dedicare" a Bisericii AGAPE CHRISTIAN CENTER din Glendale, AZ.
     Infiintata in toamna anului 2011, Biserica penticostala Agape a cunoscut pe parcursul celor aproape 3 ani de existenta o crestere numerica constanta, atat a membrilor cat si a participantilor la seviciile de lauda si inchinare. Experimentarea prezentei lui Dumnezeu alaturi de o simtire reala a lucrarii  Duhului Sfant, a constituit garantia dar si motivatia  unei lucrari care se dorea a fi continuata.

      In urma cresterii numerice, sala inchiriata a hotelului Hollyday Inn din Phoenix, unde s-au desfasurat primele intruniri, in scurt timp a devenit neincapatoare. De la un inceput cu aproximativ 25-30 de personae ,pana la sfarsitul anului s-a ajuns la cifra de aproape 100, iar in primele luni ale anului 2012 sau consemnat peste 150 de membrii activi la care se alatura desigur copiii ,apartinatorii si vizitatorii.

       In conditiile impuse de necesitate, la inceputul anului 2012,membrii bisericii au hotarat inchirierea unei  cladiri locate pe Kelton Lane in Peoria,care in urma unei rapide remodelari a devenit noua locatie a bisericii Agape. 
       Pe fundalul unei dezvoltari tot mai accentuate a activitatii bisericii in toate planurile, a interesului crescand printre romanii evanghelici si nu numai din aceasta zona a orasului Phoenix, precum si datorita cresterii numerice continue, la propunerea pastorului senior Petru Lascau si a pastorilor asistenti George Botea si Sandu Simon, comunitatea de la Agape Christian Center  a hotarat in unanimitate inceperea demersurilor pentru achizitionarea unui local propriu, corespunzator noilor cerinte.
        
Dupa un timp absolut necesar de rugaciune, urmate si de zile speciale de post, Dumnezeu a raspuns acestei dorinte intr-un mod considerat de intreaga comunitate, cu adevarat la superlativ.
         
In scurt timp,Marius Comarita, unul din membrii bisericii si agent imobiliar, descopera existenta unei cladiri al carei proprietaramerican, pentru a indeplini ultima dorinta a mamei lui, voia sa o vanda doar unei comunitati crestine. O cladire cu adevarat ideala pentru necesitatile comunitatii romane in crestere. Cumparata la un pret neasteptat de corespunzator posibilitatilor financiare, in urma remodelarii, cladirea a devenit dupa cateva luni, noul local al bisericii .

          Cladirea, intr-o arhitectura exterioara moderna, ofera cu generozitate prin salile anexa, toate cerintele unei activitati in multiple planuri. Sanctuarul, cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri si intr-o usoara nuanta de amfiteatru, ofera  posibilitatea unei vizionari si auditii de exceptie. Sala de mese,cu o capacitate de 450 de locuri sta cu generozitate la dispozitia desfasurarii unor evenimente speciale. Deasemenea, biblioteca  bisericii (Exodus) ofera celor interesati o diversitate de casete, CD-uri, reviste si carti crestine,unele scrise de pastorul si scriitorul  Petru Lascau.

         Asa cum s-a specificat  anterior, dedicarea bisericii Agape a polarizat interesul multor romani din comunitate. Aproximativ 500 de personae au umplut pana la refuz sanctuarul inca inainte de inceperea programului. Timp de trei ore, crestinii romani prezenti la eveniment au adus lauda si multumiri, prin rugaciuni, cantari ,poezii si cuvant  lui Dumnezeu si Domnului Isus Christos.
        
Au fost prezenti pastori si din alte biserici evanghelice din Area Phoenix, acestia transmitand saluturile bisericilor pe care le reprezinta:
 Pastor Ionel Borcea (Biserica Philadelphia din Surprise), pastor Doru Gurban (Biserica Living Waters), pastor Andy Olaru(Biserica Ekklesia) pastor Emanuel Fedur (Biserica Elim), pastor Timotei Husu (Biserica Happy Valley), Nelu Filip (Biserica Maranata) . Din partea comunitatii baptiste, un mesaj profund sentimental a fost adus de  fr.pastor evanghelist Mihai Sarbu  ( Biserica New Life ) . De asemenea, din partea comunitatii baptiste a participat la eveniment si pastorul pensionar Mihet Aurel.
Predicarea Cuvantului lui Dumnezeu a apartinut  fr. pastor Valer Brancovan de la Biserica Victory Christian Center din Sacramento, California.
     
In incheierea serviciului special al diminetii, in prezenta asisistentei ridicata in picioare, fr.pastor  senior al bisericii Petru Lascau, alaturi de George Botea si Sandu Simon, pastorii asistenti, cu mainile ridicate au cerut binecuvantarea lui Dumnezeu peste intrega Biserica:
" Lui Dumnezeu,Duhul Sfant care purcede de la Tatal si Fiul,daruit noua ca mangaitor,invatator si cel care ne sfinteste si ne pregateste pentru venirea Domnului Isus Christos,Domnul si dadatorul vietii, NOI DEDICAM ACEASTA CASA DE RUGACIUNE ! "
     Printr-o rugaciune comuna, serviciul divin de dedicare a Bisericii AGAPE CHRISTIAN CENTER a luat sfarsit.
Conform obiceiului romanesc, toti participantii au fost invitati la continuarea partasiei prin participarea la o masa oferita de Biserica  Agape.
       
Privind retrospectiv, pe buna dreptate se poate spune ca  in ziua de 11 Mai 2014 , in viata comunitatii crestine romanesti din Phoenix, Arizona s-a desfasurat un eveniment care va dainui mult timp ca o placuta aducere aminte. Lauda lui Dumnezeu !
Radu Oprea - Phoenix, AZ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.