După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 6 ianuarie 2021

Samy Tuțac 🔴 La ce vârstă e bine ca cineva să fie botezat?

Astăzi creștinii sarbătoresc Botezul Domnului, o bună ocazie să raspundem la o întrebare importantă: la ce vârstă e bine să fie cineva botezat? Deşi botezurile din Noul Testament par a fi făcute la foarte scurt timp după convertire, toate persoanele despre care citim sunt adulte şi vin dintr-un context ne-creştin. Amândoi factorii oferă credibilitate convertirii lor. Credibilitatea convertirii este primul lucru ce trebuie considerat, şi efectul acesteia asupra candidatului, iar comunitatea bisericii vine pe locul doi.

Noi credem că vârsta obişnuită pentru botez este atunci când credibilitatea convertirii unei persoane devine în mod natural evidentă comunității bisericii. Aceasta ar fi în mod normal atunci când un copil se maturizează şi începe să trăiască ca un adult, conştient de alegerile sale, şi lăsând în urmă dependenţa faţă de părinţi (creată de Dumnezeu, pentru înţelepciunea şi maturitatea oferite de Dumnezeu), ce marchează faptul că persoana a lăsat în urmă atracţia lumii acesteia, firea şi diavolul, şi a luat decizia, în ciuda acestor atracţii, să îl urmeze pe Cristos.
În timp ce stabilirea unui anume număr de ani pentru botez este foarte grea, este mai recomandat să se ia în considerare maturitatea candidatului. Tipul de maturitate ce credem că este potrivit să îl aibă candidatul este acela care permite respectivului copil să se implice în ceea ce priveşte biserica şi să nu fie influenţat de părinţi. În timp ce ei încep să preia responsabilităţi pentru adulţi (cum ar fi şcoala de şoferi, locul de muncă, dreptul de vot, prieteni necredincioşi, legalitatea căsătoriei) parte din acestea, credem noi, ar fi să declare în mod public devotamentul faţă de Cristos prin actul botezului.
Cu acordul şi încurajarea părinţilor creştini care sunt membri, vom lua în considerare cereri de botez înainte ca respectivul copil să părăsească casa părintească, dar îi îndemnăm pe părinţi să fie foarte atenţi în acest punct. Desigur că şi copiii se pot converti. Ne rugăm ca niciunul din copiii noştri să nu treacă printr-o perioadă de lungă rebeliune împotriva lui Dumnezeu.
În cazul persoanelor tinere care nu provin din familii creştine dar vin la biserică de o perioadă lungă de timp, îşi declară credinţa în Cristos şi trăiesc o viaţă care arată acest lucru, cererile pentru botez şi membralitate vor fi considerate fără nevoia de a implica părinţii acestora. În timp ce toate remarcile precedente asupra imaturității rămân valabile, faptul că o persoană atât de tânără doreşte să facă acest pas în ciuda indiferenţelor sau chiar a opoziţiei din partea părinţilor, poate sau chiar este o dovadă a realităţii convertirii lor.

Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.