După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 29 ianuarie 2021

John MacArthur 🔴 Bisericile mari au răspândit un „creștinism superficial”, iar „prefăcuții” sunt acum expuși...

Unele dintre cele mai mari biserici din America susțin o cultură a corupției, un „creștinism superficial” și au făcut o mulțime de bani din acest lucru, dar internetul îngreunează acum supraviețuirea „prefăcuților”, a spus recent pastorul John MacArthur.

Vorbind de la amvonul Grace Community Church din California pentru prima dată după o scurtă absență în timpul căreia unii au speculat că ar fi fost bolnav, MacArthur a spus că pandemia asociată cu schimbarea tehnologică din lucrare a dus la o „cernere și la o schimbare.”

De-a lungul deceniilor au existat oameni care au încercat să creeze un creștinism cultural care ar fi pe placul necredincioșilor, care acceptă imoralitatea, homosexualitatea și ura rasială. A fost un fel de creștinism superficial care a diluat Evanghelia și nu a spus păcatului pe nume, încercând să păstreze întotdeauna un mesaj pozitiv. Și a avut mare succes. Și înțeleg bine acest lucru pentru că am dus această luptă tot timpul cât am fost aici”, le-a spus MacArthur congreganților lui într-o predică, acum o săptămână.

Acesta a mai spus că îi plăcea și obișnuia să cheme biserica la pocăință, însă chemarea nu se făcea atât de ușor, pentru că „acest creștinism superficial a făcut o grămadă de bani” și „a născut mulți șarlatani.”

„A avut mare succes. Cele mai mari biserici din America fac parte din asta. A fost foarte greu să chemi oamenii la credință când puteai fi atât de corupt și să câștigi așa de bine în religia creștină. Asta a fost lupta. Acum cred că există o cernere și o schimbare”, a spus acesta înainte de a face aluzie la scandaluri sexuale din jurul persoanelor creștine, cum ar fi regretatul apologet Ravi Zacharias și fostul pastor Carl Lentz al bisericii Hillsong, fără a menționa numele lor.

„În primul rând, «prefăcuților» le va fi greu să se ascundă pe internet. Vedem exemplu după exemplu. Și dintre cei morți și dintre cei vii. Acest apologet mort a avut o viață sexuală deviantă. Acest pastor modern, un adept al rock and roll-ului a avut relații imorale cu mai multe femei, ani la rândul”, a spus MacArthur.

„Mă uit la toate astea și mă gândesc că dacă nu era Isus Hristos, atunci nu puteam convinge pe nimeni de creștinism. Îl predicăm pe Hristos, nu? Și ești atras de El, nu? Dar dacă există oameni acolo care se uită la creștinism, acesta trebuie să fie neofertant, poate chiar respingător. Cine sunt oamenii ăștia? Cei putrezi de bogați, imorali, corupți, narcisiști. Dacă nu ar fi fost Isus Hristos, creștinismul nu ar fi avut nimic care să te atragă”, a spus el.

MacArthur a explicat, de asemenea că, în ciuda eforturilor autorităților guvernamentale de a-i închide biserica în timpul pandemiei, el a reușit să sfideze orice restricție și ușile să-i rămână deschise indiferent de amenințarea cu amenzi și sancțiuni.

„Au încercat în toate modurile posibile să închidă biserca Grace. Și cred că este adevărat că nu există nicio biserică mai luată în vizor în Statele Unite ale Americii ca Grace Community Church”, a spus el, numind organizațiile mass-media principale, ca ABC, CNN și Los Angeles Times, precum și «bloggerii fără frică de Dumnezeu»”, care au încercat să discrediteze biserica lui.

„Încă sunt aici”, a spus el.

MacArthur a spus că decizia de a rămâne deschis în ciuda restricțiilor guvernamentale a fost o binecuvântare pentru biserica sa. El a spus că, deși biserica nu a făcut o colectă în ultimele 10 luni, congreganții „au dat mai mult în ultimele 10 luni decât orice perioadă de 10 luni din istoria acestei biserici.”

MacArthur a luptat pentru dreptul legal al bisericii lui de a organiza servicii de cult în interior, în mijlocul pandemiei și a spus că în ciuda amenzilor din fiecare duminică, primite din cauza sfidării lor, congregația a continuat să înflorească.

„În mijlocul procesului, Domnul a crescut biserica noastră. Deci, aceasta a fost o biserică locală foarte mică până la COVID. Am botezat 1000 de membri noi”, a spus el, numindu-i pe noii săi membri „refugiații Harului”. (Grace refugees)

„Ați auzit mărturiile de duminică seara de la botez? Există un nou termen evanghelic. Îmi place mult: refugiații Harului”, a spus el în timp ce congregația sa râdea.

„Sunt oamenii care nu au avut nicio altă biserică la care să meargă, așa că au venit aici ca refugiați”, a spus acesta primind mai multe urale.

„Și cum să nu fim fericiți? Nu suntem noi binecuvântați? Te vom accepta, oricine ai fi, chiar dacă ești și un refugiat prezbiterian. Au zburat oameni din toată America, au călătorit din tot Vestul în fiecare duminică ca să fie cu noi. Unii dintre voi ați venit aici doar pentru că era singura biserică deschisă și ați aflat că nu era doar o biserică deschisă. Era o biserică care prezenta Evanghelia și Cuvântul lui Dumnezeu”, a spus John MacArtur.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.