După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 29 noiembrie 2020

Scrisoare de informare – Familia Nagy, Peru

 …Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Israel! Fă să se știe astăzi că Tu ești Dumnezeu în Israel… Ascultă-mă, Doamne, ascultă-mă pentru ca să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, ești adevăratul Dumnezeu și să le întorci astfel inima spre bine! (1 Împărați 18:36-37)

Rugăciunea lui Ilie de pe muntele Carmel exprimă foarte bine ceea ce simțim și cerem fierbinte de la Dumnezeu ca El să se manifeste cu putere pentru ca tot poporul să cunoască că El singur este Dumnezeu. Este așa de frumos cum se exprimă aici Ilie: „Ca poporul să cunoască că doar tu ești Dumnezeu”; nu cere ca el, ca profet, să fie văzut bine de oameni, ci prin lucrul acesta Dumnezeu să întoarcă inima poporului din nou la El. Ne rugăm fierbinte ca acest fapt să devină realitate cât mai în curând și aici, în Atalaya și în împrejurimi. El, ca Dumnezeu, să fie văzut de toți oamenii de aici ca singurul Dumnezeu VIU și ADEVĂRAT care lucrează cu putere și azi: Dumnezeu care știe totul, care iartă totul și Dumnezeu care restaurează vieți, fie ele oricât de destrămate sau fără speranță.

Cu cât petrecem mai mult timp în Atalaya și în împrejurimi cu atât vedem mai mare nevoia ca Dumnezeu să se manifeste cu putere. Întâlnim mulți oameni cu probleme și nevoi atât fizice, cât și spirituale, familii destrămate, copii abuzați, problemele trecutului pe care oamenii le cară încă după zeci de ani; familii care la prima vedere par a fi în regulă, dar cunoscându-le mai de aproape problemele ies la suprafață. Una dintre familiile din M, J și R trec prin dificultăți mari în căsnicie. De mai multe ori soția și-a înșelat soțul în timp ce acesta din urmă era plecat pentru o perioadă mai lungă datorită locului de muncă. Datorită amărăciunii din inima lui, acesta a mărturisit că el nu o poate ierta și trăiește cu ea doar din cauza copiilor, chiar dacă știe că ura și neiertarea sunt păcate înaintea Domnului. Relația dintre ei s-a răcit și suferă amândoi din cauza aceasta, copii suferă de asemenea.

Ne rugăm mult pentru ei, pentru ca Dumnezeu să le salveze și să le restaureze căsnicia aceasta pe care a distrus-o satan până la rădăcini. Dumnezeu să vindece aceste răni adânci.Acum mult timp s-au ales doi lideri pentru biserică, iar J este unul dintre ei. Dar, și în familia celuilalt lider sunt probleme. Este o familie numeroasă cu 9 copii, însă soțul cochetează cu alte femei, chiar în fața soției, merge la petreceri din comunitate unde se îmbată, de multe ori nu are grijă de familie, nu se îngrijește de nevoile lor. Drept urmare, fata cea mai mare care a terminat liceul a plecat cu un băiat. Rugați-vă pentru aceste două familii.

O altă problemă foarte des întâlnită în comunități, așa cum v-am mai povestit, este obiceiul de a merge la vraci și vrăjitor pentru ca aceștia să-i ajute în diverse probleme: pentru a se vindeca, pentru a se răzbuna pe cineva, pentru a-i face rău. Este o ușă larg deschisă spre lumea spirituală ocultă, prin care demonii își manifestă puterea și autoritatea lor asupra oamenilor care apelează la asemenea practici. Recent, în comunitatea în care lucrăm, au acuzat o femeie că ar fi făcut vrăji unei persoane care mai apoi s-a îmbolnăvit grav. Comunitatea are legi și pedepse pentru cei ce fac vrăjitorii împotriva cuiva. Au prins pe femeia aceasta și au torturat-o până a recunoscut că a făcut vrăji acelei persoane. Au bătut-o cu urzici, cu parul, au dus-o la râu și aproape au înecat-o, apoi ea a fugit din comunitate.

Oamenii prezenți la pedeapsă ne împărtășeau mărturia acestei femei, care a recunoscut într-un final că ea a fost cea care a făcut vrăji pentru ca să moară acelui bărbat care se îmbolnăvise. „Acel bărbat trebuie să moară – mărturisea ea – pentru că în caz contrar demonii mă vor omori pe mine!” Ea a spus celorlalți că nu ea face vrăji, ci demonul din ea.” Pe mine mă puteți bate, dar nu îi puteți face nimic duhului care mă pune să fac aceste lucruri!” Aceasta a afirmat că nu lucrează singură, ci sunt mai mulți care se dedică la asemenea fapte oculte, printre care a fost amintit și numele unei femei care frecventa adunarea din M. O lume orbită complet și dominată de cel rău. O lume fără speranță și pierdută fără Hristos. Ne întristează foarte mult să aflăm toate aceste lucruri. Strigăm la Dumnezeu cum striga Ilie pentru poporul Israel: „Doamne manifestă-ți puterea ca să cunoască acest neam că doar tu ești Dumnezeu. Singura șansă a acestor oameni de a fi scăpați din sclavia și întunericul păcatului este Hristosul cel înviat.

Ne bucurăm că am reușit să reluăm activitățile din M. ne întâlnim cu ei în zilele de duminică și joi. Cu aproximativ 3 săptămâni în urmă am început să tratăm, în zilele de joi, subiecte ce au de-a face cu viața de familie datorită problemelor care sunt în familie și fiindcă frații ne-au cerut și ei să îi învățăm despre aceasta. Ne bucurăm să vedem că oamenii participă, sunt activi și pun foarte multe întrebări. Cu cât ne adâncim mai mult în aceste lucruri, cu atât ies mai multe probleme și frustrări la suprafață din viața de familie.
Estera a preluat preșcolarii la școala duminicală. Ne bucurăm să vedem că sunt foarte mulți copii doritori să asculte Cuvântul.

Dumnezeu ne-a scos în cale diferite persoane cu probleme și cu căutare după Dumnezeu. Așa este și o pereche de tineri, E (21 ani) și A (15 ani) au început să trăiască împreună la o vârstă foarte fragedă, lucru foarte întâlnit în special în triburi, nesocotind lucrul acesta ca fiind ceva rău. Totuși din cauză că mama acestui tânăr este creștină, el a fost confruntat cu adevărul că trăiește în păcat cu fata aceasta. Mulțumesc Domnului că am avut posibilitatea de a sta de vorbă de câteva ori cu ei, arătându-le ce învață Biblia despre aceste lucruri. Amândoi arată interes pentru Dumnezeu și pentru adevăr. Au început să frecventeze biserica din M. împreună cu noi în zilele de joi pentru a cunoaște mai mult despre Dumnezeu și despre principii ale familiei creștine.

Noi ca familie, lunile acestea am trecut prin diferite încercări mai mici și mai mari, dar Domnul a fost bun cu noi și din toate ne-a izbăvit cu mâna Lui puternică. Am avut mai multe probleme de sănătate atât Estera, Noemi, cât și eu. Spre sfârșitul lunii august ne-am dus la Lima pentru probleme mai mici de sănătate pe care trebuia să le soluționăm acolo. Am mers pentru 2 săptămâni ca să putem rezolva tot ce aveam de făcut, dar Dumnezeu avea alt plan pentru noi. La aproape 200 de km de Lima un șofer imprudent ne-a cauzat un accident în urma căruia partea din față a mașinii s-a distrus, chiar dacă impactul nu a fost mare. Mulțumim Domnului am putut găsi piesele necesare și am reușit să o reparăm în aproape în 2 săptămâni.  Când ne făceam planurile de a ne întoarce în Atalaya am aflat că era nevoie să o operăm pe Noemi din cauza unui chist de la umărul drept ce a apărut din cauza unui vaccin de la naștere. Apoi Amalia Acatrinei, de asemenea, a avut nevoie de o operație, astfel că planul nostru de a ne întoarce în două săptămâni a ajuns aproape la 2 luni. Deși a fost o perioadă mai grea și frustrantă, totuși am putut vedea mâna Domnului la lucru în toate acestea.

Și la întoarcere am avut parte de mai multe încercări. Uneia dintre mașinile cu care călătoream, ce fusese recent reparată, după doar 6 ore de la plecarea noastră, era să i se piardă roata din spate. Doar harul Domnului ne-a păzit să nu se întâmple nimic grav pe drum și Îi mulțumim că s-a putut repara, deși nu am găsit nicăieri de cumpărat șuruburile respective. După două zile de așteptare în orașul de junglă unde ne-am oprit pentru reparații, am continuat drumul spre Atalaya. La abia 2 ore de mers, cealaltă mașină s-a stricat, nu mai accelera. După multe încercări de a repara mașina am fost nevoiți să rămânem încă 2 nopți într-o comunitate pentru a aștepta un mecanic din Lima. Domnul s-a îndurat de noi și într-un final am reparat mașina și am ajuns în Atalaya. A doua zi însă, mașina nu a mai pornit. Ne rugăm ca Domnul să ne dea soluții și la problema aceasta, pentru că mare nevoie am avea de mașină. V-am povestit toate aceste lucruri pentru a vă arăta purtarea Domnului de grijă și bucuria și binecuvântarea de a fi copii ai Lui și a fi sub protecția Sa.

Cât timp am fost plecați la Lima, un vecin de la baza de misiune a dat foc terenului său pentru a arde iarba uscată, a lăsat focul nesupravegheat, iar acesta s-a extins și pe terenul bazei de misiune arzând o parte din teren. Împreună cu alte incendii din alte dăți 80% din gard s-a ars și a căzut, astfel că baza a devenit „o pradă liberă” pentru orice hoț sau răuvoitor. Căutând soluții am luat decizia să schimbăm urgent tot gardul cu stâlpi de beton înainte de jumătatea lui decembrie, înainte de a ne reîntoarce la Lima și înainte de sezonul ploios. Deja au început să apară ploile abundente și torențiale, dar ne rugăm să putem avansa și termina toată lucrarea înainte de a fi situația și mai complicată din cauza ploilor.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi și ne purtați în rugăciunile dumneavoastră. Vă suntem profund recunoscători. Dumnezeul păcii să vă umple de pacea Lui în aceste vremuri tulburi. Protecția Lui să fie peste fiecare dintre dumneavoastră. Noi, de asemenea, ne amintim de dumneavoastră în rugăciunile noastre. Ne rugăm pentru România.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru familiile din M și problemele din familii (infidelitate, ură, neiertare, beție, abuz), în special pentru familiile despre care v-am povestit.
  • Rugați-vă pentru femeia care a făcut vrăji și a fost pedepsită, dar și pentru femeia care venea la adunare și a fost acuzată de vrăjitorie. Dumnezeu să le dea eliberare de sub puterea întunericului. Rugați-vă pentru problema cu vrăjitoriile și consecințele provocate din cauza practicilor oculte.
  • Rugați-vă pentru tinerii E și A. Dumnezeu să li se descopere, să-L cunoască pe El.
  • Rugați-vă să putem termina gardul înainte de jumătatea lui decembrie.
  • Rugați-vă pentru reparația mașinii.
  • Rugați-vă pentru serbarea cu ocazia nașterii Mântuitorului ce dorim să o organizăm împreună cu cei din comunitate pe data de 13 decembrie. Domnul Isus să fie înălțat și oamenii să înțeleagă ce a făcut El pentru noi.
  • Rugați-vă pentru sănătatea noastră. În ultimele săptămâni ne-am confruntat cu diverse probleme de sănătate. Avem mare nevoie de sănătate pentru a putea să ducem mai departe mesajul Evangheliei. Rugați-vă fierbinte în mod special pentru Amalia Acatrinei care are uneori dureri foarte mari datorită nervului trigemen care i-a fost afectat.

Zsolt și Estera Nagy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.