După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 2 noiembrie 2020

Mana de Luni: Rick Boxx 🔴 CREDINȚA POATE FORMA O PROTECȚIE ÎMPOTRIVA FRICII

 

Niște prieteni de-ai noștri s-au aflat în mijlocul unei lupte acerbe pentru a menține deschise ușile afacerii lor. Problemele lor erau suficient de grave încât se gândeau chiar la faliment. După ce au căutat sfaturi în diverse surse și și-au cântărit opțiunile, ei au ales, cu rugăciune, să meargă înainte.

În momentul în care au început să experimenteze o oarecare măsură de succes, consecințele pandemiei de coronavirus le-a devastat industria și au adus  acele câteva oportunități de viitor la un sfârșit brusc și neașteptat. Frica și panica i-au copleșit. Instruirea și experiența lor nu îi pregătiseră pentru acest nou obstacol.

Poate  dumneavoastră sau organizația dumneavoastră v-ați confruntat cu provocări similare. Pentru majoritatea dintre noi, încetarea activităților și restricțiile din întreaga lume au provocat greutăți diferite de ceea ce am știut până acum. Când anul 2020 a început, cine și-ar fi putut imagina cum se va desfășura el?

Chiar și în vremuri normale, fără impactul unei pandemii globale nemaiîntâlnite, mulți proprietari de întreprinderi mici trăiesc la limită, pe o muchie foarte subțire. Acest lucru este valabil mai ales pentru societățile care se află încă în stadiul de început. Se prea poate ca profitul să vină în viitor, dar la început, operațiunile sunt strict de zi de zi. Astfel, atunci când criza se ivește, este ușor – și deloc neobișnuit – ca liderii să paralizeze de frică.

Întrebările pe care mulți dintre noi le adresăm în asfel de perioade includ : „Ce vom face acum?” „Este ceva ce putem face?” Puși în fața unor circumstanțe atât de sumbre, este dificil să rămânem ancorați în credință și să continuăm să credem că în ciuda dificultăților Dumnezeu are un plan. Ne-a abandonat El?

În astfel de momente se descoperă autenticitatea credinței noastre. Și nu exită o sursă mai mare de speranță decât să ne întoarcem la promisiunile din Scriptură.  Apostolul Petru nu scria despre o pandemie, dar a oferit aceste asigurări ucenicilor lui Isus Hristos care trec prin dificultăți numeroase:  În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda , slava şi cinstea”…. (1 Petru 1: 6-7).

Apoi el scrie: “Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea   de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi, dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui”. (1 Petru 4: 12- 13)

Viața de credință – fiind incluse aici și activitățile de zi cu zi din lumea afacerilor și cea profesională - este una a încrederii în Dumnezeu, în direcția și asigurarea Sa, chiar și atunci când simțul realității pare să spună altceva. Nouă ni se spune că frica de viitor trebuie înlocuită cu o frică sănătoasă – teama respectoasă față de Dumnezeu care a rânduit munca și dorește ca noi să îi servim ca ambasadori ai Săi la locul de muncă.

Așa cum Proverbe 19:23 ne învață, „Frica de Domnul duce la viaţă, şi cel ce o are petrece noaptea sătul, fără să fie cercetat de nenorocire”. Atunci când dezastrul se întrezărește doar o singură frică – frica de Dumnezeu – merită îmbrățișată. De multe ori de-a lungul carierei mele supunerea față de Dumnezeu mi-a adus mai de grabă pace decât panică.  Deoarece avem asigurarea Lui : “Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti” (Ieremia 33:3).

Dacă ne încredem doar în Dumnezeu în momentele în care nu avem răspunsuri, la El vom găsi cele mai bune răspunsuri.


Întrebări pentru discuții

 

1.     Ați ajuns vreodată la un moment din carieră - sau în afacerea dvs. - când v-ați simțit  pe punctul de a renunța, dar prin rugăciune și sfaturi înțelepte ați ales să înaintați? Dacă da, care a fost situația și ce rezultat a avut?

 

2.     Poate  vă confruntați  chiar acum cu o astfel de circumstanță, cu obstacole care par de neînvins. Cum vă descurcați? Ați ajuns la punctul în care Dumnezeu și îndrumarea Lui sunt singura opțiune?

 

 

3.     Cum v-a afectat pandemia din punct de vedere personal? Dar la locul de muncă? Ce rol a jucat credința (dacă a avut vreun rol) în abilitățile dumneavoastră de a face față marilor provocări din această perioadă?

 

4.     Ce părere aveți despre pasajele biblice citate și despre promisiunile pe care  acestea le prezintă? Vă amintiți și alte pasaje similare, care au fost semnificative pentru dumneavoastră?

 

NOTA: Pentru o aprofundare a subiectului puteți la în considerare următoarele pasaje biblice:


Psalmul 37:4-5; Proverbe 3:5-6, 16:3,9; Isaia 40:31, 41:10; Ieremia 29:11; Matei 6:25-34


Vezi şi alte articole scrise de Rick Boxx AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.