După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 5 septembrie 2020

India: Femeie ucisă în mod brutal de radicalii hinduși deoarece s-a convertit la creștinism

O femeie din India care se convertise la creștinism de curând a fost ucisă de patru tineri asociați cu un grup fanatic hindus, aceasta fiind a cincea crimă din motive religioase în mai puțin de două luni.

UCA News raportează că patru tineri au fost arestați în legătură cu uciderea unei femei creștine, Suman Munda, în vârstă de 25 de ani, ucisă în Redhadi, un sat din districutl Khunti, pe 19 iulie.

Un pastor local care a dorit să rămână anonim a precizat pentru International Christian Concern că Munda se convertise la creștinism cu 6 ani în urmă. După aflarea convertirii, naționaliștii radicali hindu au început să o hărțuiască.

Când rudele au vizitat-o pe Munda, ea nu a mai fost de găsit. După multe căutări i-au găsit trupul într-un loc pustiu din apropierea casei.

„Presupun că este munca unui grup fanatic hindus. Creștinii de aici întâmpină amenințări majore din partea lui. Grupul fanatic ne impune să ne întoarcem la Hinduism. Ne este frică, iar oamenii noștri sunt afectați,” a spus Bishop Binay Kandulna la UCA News.

Luna trecută, Ramji Munda, în vârstă de 27 de ani, a fost ucis în același district. Sătenii cred că bărbatul creștin a fost ucis de un grup anti-Pathalgadi care protejează drepturile oamenilor care aparțin triburilor.

„Este o problemă serioasă, deoarece statul a fost martor la uciderea unui bărbat creștin luna trecută în același district. Administrația, precum și liderii ar trebui să ia la cunoștință și să ia măsurile adecvate,” a spus Kandulna.

„Persoanele cu orice credință sunt creația lui Dumnezeu și trebuie să le respectăm pe toate, dar anumite grupuri de interese încearcă să vizeze minoritățile din stat pentru a răspândi ura printre diverse credințe, care, de altfel, sunt oameni iubitori de pace.

„Condamnăm uciderea și cerem administrației să acționeze împotriva inculpaților. Este foarte neplăcut faptul că am pierdut o viață prețioasă.”

Munda a fost al patrulea creștin ucis în India în ultimele două luni. Crimele anterioare au inclus o femeie, un tânăr și un pastor – toți uciși din cauza credinței.

Pe 25 mai, Bijaya Mandavi, în vârstă de 38 de ani, a fost găsit în junglă, lângă satul Baddi, în districtul Kondagaon din Chhattisgarh. Corpul ei era parțial descompus și s-a raportat că era înconjurat de câini maidanezi când poliția l-a descoperit.

În iunie, Sombura Madkami, un creștin de 14 ani din satul Kenduguda, localizat în districul Malkangiri din statul indian Odisha, a fost ucis cu brutalitate de fanaticii care hărțuiseră creștinii din satul Kenduguda timp de ani de zile.

Pe 10 iulie, un grup Maoist din districtul Gadchiroli, din statul indian Maharashtra a împușcat și ucis Munshi Dev Tado, un creștin în vârstă de 28 de ani și tatăl a patru copii cu vârstele de 6, 5, 4 și 1 an. Pastorul și familia sa au început să îndure persecuțiile după ce au părăsit mișcarea Maoist Naxalite și s-au convertit la creștinism cu câțiva ani în urmă.

În plus, au apărut numeroase rapoarte despre creștinii indieni care se confruntă cu diverse forme de hărțuire din cauza credinței lor pe fondul pandemiei de coronavirus.

Un raport a relatat modul în care creștinilor și altor non-hinduși din India li se refuză rațiile alimentare date de guvern pe fondul pandemiei de coronavirus, cu excepția cazului în care renunță la credința lor.

India este plasată pe locul 10 în lista Open Doors 2020 World Watch cu țări unde este cel mai dificil să fii creștin. Gardianul observă că persecuțiile împotriva creștinilor s-au intensificat de când Nanendra Modi, din Partidul Bharatyia Janata a venit la putere în 2014.

Persecution Relief, care contorizează persecuțiile anti-creștine și hărțuirea în India a raportat 293 de cazuri de persecuții ale creștinilor în prima jumătate a anului 2020. În 2019 au fost raportate 527 de cazuri comparat cu 447 în 2018.

În plus, un raport al Evangelical Felloship of India, localizat în Delhi a documentat 135 de cazuri de persecutare care au avut loc în India în prima jumătate a anului 2020.

Raportul notează că în ultimii ani, lipsa răspunsului poliției la astfel de atacuri a încurajat extremiștii hinduși să persecute creștinii fără teama vreunei consecințe.

Din 28 aprilie, Comisia SUA pentru Libertatea Religioasă Internațională a cerut Departamentului de Stat SUA să adauge India drept „țară cu o problemă deosebită” pe lista sa de țări care se implică sau tolerează încălcări legale ale libertății religioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.