După aproape 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu aproape 50 de milioane de vizualizări (49 681 326), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!

luni, 14 septembrie 2020

Florin Ianovici 🔴 Oxigenează-ți nădejdea

 

Dacă ai puterea să stai înaintea lui Dumnezeu în rugăciune, vei avea puterea să stai înaintea oricărui necaz. Necazurile se înfățișează vieții tale fără nicio rezervă, fără nicio rușine. Eu de ce nu m-aș înfățișa înaintea Celui care poate birui necazul meu?

Nu avalanșa de necazuri ar trebui să ne sperie, ci faptul că nu mai alergăm la El ca să ne izbăvească. Să te lași doborât de necazuri fără să apelezi la puterea lui Dumnezeu prin rugăciune, mi se pare cea mai grea înfrângere pe care o putem avea.

De ce să rămâi încremenit sub amenințarea necazului când poți auzi glasul blând al Tatălui tău care îți spune că El este cu tine în fiecare zi?

De ce să mă las asurzit de talazurile îngrijorărilor când pot auzi susurul Duhului Sfânt care mă asigură că Tatăl Ceresc poartă de grijă vrăbiilor, deci cu atât mai mult mie si ție?

De ce să car cu mine sacul de jale, să mă văicăresc si să gem mereu de durere când pot să las mâna lui Dumnezeu să dezlege sacul de jale, să îmi vărs amărăciunea din inimă si să las Cuvântul Sfânt să mă umple de dulceața nădejdii?

Poate ți s-a ofilit nădejdea. Dacă e așa, atunci scoate-o la aer, oxigenează-o. Cum? Hai să vedem.

Un centurion avea ditamai necazul. Slujitorul lui pe care îl prețuia era pe moarte. O boală necruțătoare îl chinuia cumplit.

Ce a făcut el?

A venit la Isus.

De ce să stai si să aștepți până când si ultima fărâmă de speranță moare? Chiar acum merg la Isus. Nu mai las nicio secundă să treacă pentru că dacă mai întârzii mult, atunci speranța se usucă.

I s-a adresat simplu.

Nu căuta să fii în fața lui Dumnezeu altceva decât ești clipă de clipă. Vorbește cu El. Spune-i ce te doare. Spune-i ce aștepți de la El. Cheamă-L în casa ta, în necazul tău. Nu mulțimea cuvintelor tale va pune cerul în mișcare, ci simplitatea unei inimi care nu îmbracă straiele ce nu i se potrivesc.

S-a smerit înaintea lui Dumnezeu.

Nu îți etala meritele înaintea lui Dumnezeu pentru că ele sunt ca o cârpă murdară înaintea Lui. Recunoaște că nu ești vrednic ca El să intre sub acoperișul tău. Nu vrednicia noastră, ci mila Lui îl pune în mișcare să vină la noi.

Supune-te lui Dumnezeu.

Centurionul a avut încredere în puterea lui Isus. A știut că Isus are autoritatea să poruncească prin Cuvântul Sfânt. ,,Zi doar o vorbă si robul meu se va tămădui”. Ai uitat? Cuvântul lui Dumnezeu este viu si lucrător si toate i se spun Lui. De ce să crezi mai mult în ce spune doctorul? De ce să crezi mai mult în ce spune televizorul? De ce să crezi mai mult în cuvintele oamenilor? Eu aleg să cred Cuvântului Lui.

Un singur Cuvânt de-al Lui poate ridica de pe patul de moarte, poate răsturna pe cei puternici, poate ridica din groapa pierii, poate aduce fii risipitori acasă, poate liniști furtuna, poate înmulți pâinea si peștii.

Hristos nu s-a mirat de necazul sutașului, ci de credința Lui. Nu greutățile noastre îl preocupă pe Dumnezeu, ci faptul că alergăm în direcția greșită. În loc să venim la El, tot mergem la oameni si alegem soluții omenești sau ne lăsăm copleșiți de deznădejde.

Sutașul a știut ceea ce noi am uitat:

Hristos are toată puterea în cer si pe pământ.

Hristos a dezbrăcat domniile de putere si l-a lăsat pe diavol fără ea.

Hristos a biruit legăturile morții si S-a ridicat din mormânt.

Hristos a făcut porțile veșnice să își ridice capetele si să îl primească pe Biruitor.

Hristos stă pe tron la dreapta lui Dumnezeu si mijlocește pentru tine.

Sutașul a știut că Isus Hristos are autoritate. Viața mea stă sub semnătura lui Hristos. Sângele Lui m-a izbăvit. Nădejdea mea este vie si are un nume: Isus Hristos din Nazaret, Fiul lui Dumnezeu si Mântuitorul sufletului meu.

Ți se usucă puterea?

Scoate nădejdea la aer si spune împreună cu mine: nu necazul deține controlul asupra mea, ci Isus Hristos care mă izbăvește din mâna celui rău.

Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.