După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 2 septembrie 2020

Chadwick Boseman, actorul din filmul Pantera Neagră, a vorbit în mod deschis despre credința sa în Dumnezeu

 

Chadwick Boseman (foto alăturat) a murit săptămâna trecută la vârsta de 43 de ani, după o luptă secretă de patru ani cu cancerul de colon și, în timp ce era un animator de succes, actorul era și un om al credinței.

Cunoscut popular drept Regele T’Challa în filmul iconic ”Black Panther” (Pantera Neagră), Boseman a fost crescut într-o casă creștină și, conform mai multor rapoarte, a fost botezat la Biserica Baptistă Welfare din Anderson, Carolina de Sud. Actorul și-a păstrat credința până la maturitate și adesea și-a mărturisit crezurile sale creștine.


În cadrul filmului ”Get on Up”, unde Chadwick a jucat rolul lui James Brown, se făcea referire la credința sa creștină în timp ce îl onora pe Denzel Washington în 2019 cu premiul AFI Life Achievement Award. Boseman a citat Efeseni 3:20 și i-a spus public actorului: ”Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze cu mai mult pentru ceea ce este depozitat pentru tine decât a avut până acum”.


În timpul unei apariții la talk-show-ul lui Jimmy Fallon, Boseman a dezvăluit că actorul câștigător al premiului Oscar, Denzel Washington, i-a plătit efectiv studiile în străinătate la British American Drama Academy în urmă cu peste 20 de ani. Washington nu știa pe cine ajuta atunci.

După moartea sa, legendarul actor l-a descris pe Boseman drept ”un suflet blând și un artist strălucit care va rămâne alături de noi pentru eternitate prin prestațiile sale iconice de-a lungul scurtei, dar ilustrei sale cariere”.


În 2018, Boseman a citat din nou Scripturile în mod deschis în timp ce rostea adresa de început de la reuniunea alma mater de la Universitatea Howard. Discursul său a făcut referire la mai multe pasaje biblice, inclusiv la Ieremia 29:11.


Uneori, trebuie să simți durerea și înțepătura înfrângerii pentru a activa pasiunea și scopul real pe care Dumnezeu le-a predestinat în interiorul tău. Dumnezeu spune în Ieremia: Știu planurile pe care le am pentru voi. Planuri de a vă prospera și nu de a vă face rău. Planuri de a-ți oferi speranță și viitor”, a spus el la clasa de absolvire. 

 

Absolvenților, ascultați-mă bine în această zi. … În această zi când ați ajuns pe vârful dealului și vă decideți asupra următoarelor locuri de muncă, următorii pași, cariere, educație suplimentară, sau ați prefera să găsiți un scop mai degrabă decât un loc de muncă sau o carieră. Când Dumnezeu are ceva pentru tine, nu contează cine i se opune. Dumnezeu va muta pe cineva care te ține departe de acea ușă și va pune pe cineva acolo care ți-o va deschide, dacă este destinată pentru tine. Nu știu care este viitorul vostru. Dar dacă sunteți dispuși să luați calea mai grea, cea mai complicată, cea cu mai multe eșecuri la început decât succesele, cea care s-a dovedit în cele din urmă că are mai multă semnificație, mai multă victorie, mai multă glorie, atunci nu veți regreta.“


În aceeași perioadă a discursului său de început, pastorul Samuel Neely, pastorul copilăriei actorului, l-a lăudat pe Boseman pentru angajamentul său față de credința sa creștină.


În ciuda realizărilor sale de la Hollywood, pastorul pensionar a spus că poate ”vedea în continuare persoana pe care o cunoșteam în copilărie”.


Când îl văd, este aproape ca și cum îmi văd propriul copil, el este încă Chad”, a declarat pastorul pentru WHNS-TV. ”A făcut o mulțime de lucruri pozitive în biserică și în comunitate. Fie că era vorba de cântatul în cor, cu lucrarea la grupul de tineri, el făcea întotdeauna ceva, ajuta mereu, slujea mereu. Aceasta a fost personalitatea lui."


La aflarea veștii morții lui Boseman, una dintre co-starurile din filmul ”Black Panther”, care a fost de asemenea sinceră despre credința ei creștină, Letitia Wright, a scris pe Twitter: ”Acest lucru doare. Chiar doare."


Colegul actor Josh Gad a onorat memoria lui Boseman pe Instagram, împărtășind conversația finală cu mesajul text pe care l-a avut cu artistul. Boseman l-a încurajat pe Gad să ”prindă ploaia”, să aprecieze fiecare moment și ”să se bucure de simplitatea creației lui Dumnezeu”.


Actorul de impact i-a spus lui Gad: ”Ar trebui să profităm de fiecare moment posibil pentru a ne bucura de simplitatea creației lui Dumnezeu, fie că este vorba de cer senin și soare, sau de nori de întuneric. Și hei, dacă aerul este atât de clar acum și mâine plouă, aș putea chiar să pun borcane și coșuri și să prind ploaia. Aruncă asta în filtrul de apă și o să ai o apă mai alcalină decât orice marcă îmbuteliată acolo."

Notă. Materialul de mai sus a fost scris pe 1 septembrie 2020 de Jeannie Law, reporter Christian Post, de unde a fost preluat. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.