După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 18 iunie 2020

Peter Costea 🔴 Creștinii clădesc cu tragere de inimă și iscusință revoluția sexuală - cazul Tribunalului Suprem al Statelor Unite


Decizia dată de Curtea Supremă SUA pe 15 iunie privindnediscriminarea pe bază de orientare sexuală mi-a confirmat ceea ce am intuit de mult: creștinii au devenit piloni centrali ai revoluției sexuale. Din 2004, când Curtea Supremă din Massachusetts a legiferat căsătoriile homosexuale în America, cu un vot de 4 la 3, revoluția sexuală în SUA s-a solidificat prin sprijinul și iresponsabilitatea creștinilor americani.

Massachusetts e unul din cele mai "progresiste" state din SUA. Decizia de 4 la 3 dovedește reticența "progresiștilor", cel puțin în 2004, de a schimba cursul istoriei în avantajul decadenței și în detrimentul decenței. Dar asta a fost atunci.

În anii imediat următori, creștinii s-au mobilizat ca un singur om pentru a stopa legalizarea căsătoriilor homosexuale în alte state. În 2008 au adoptat, cu un vot de 52% la 48%, un amendament constituțional care interzicea căsătoriile homosexuale în California. În 2010, Curtea Supremă a Californiei a anulat amendamentul, cu un vot minim de 5 la 4. Șocant, în același an, Curtea Supremă din Iowa a legiferat căsătoriile homosexuale cu un vot unanim de 9 la 0. Spre deosebire de California, Iowa e unul din cele mai conservatoare state din SUA.

Întreaga lume creștină a fost perplexată de acea decizie.

Între timp, multe confesiuni și biserici au fost infectate de virusul „toleranței fără discernământ", promovând căsătoriile homosexuale (cât și avortul) în numele "dragostei care nu discriminează". Biserica Episcopală (Anglicană) și Luterană au fost avangarda mișcării pro-homosexuale în interiorul creștinismului american.

Creștinii din statele conservatoare au continuat să se opună, adoptând amendamente constituționale de interzicere a căsătoriilor homosexuale. Din nefericire, în iunie 2015, acum cinci ani, Tribunalul Suprem al SUA a anulat toate amendamentele constituționale și a decretat un drept la căsătorii homosexuale. Votul a fost de 5 la 4. În sprijinul căsătoriilor homosexuale au votat doi catolici și 3 evrei.

Iar anul acesta, un protestant, trei evrei și doi catolici au votat pentru interesele "minorităților sexuale" și împotriva creștinilor și a învățăturilor creștine. Doi catolici și un neoprotestant au votat împotrivă.

Din nefericire, ce se petrece la nivel de tribunale se petrece și în legislaturi și parlamente: creștinii legiferează mizeriile morale. Partidul Democrat din SUA are un număr mare de creștini, în special de culoare. La începutul acestui an, Partidul Democrat l-a eliminat dintre candidații la alegerile din toamnă pe ultimul creștin pro-viață din Partidul Democrat. Practic, 100% din toți democrații din Congresul american, sunt pro-avort.

Aceleași manifestări stranii se produc și în Europa. Peste tot în Europa legiuitorii creștini votează legiferarea răului social și a imoralității. Impun ideologia de gen, educația sexuală, promovează transgenderismul, umplu Parlamentul European cu rezoluții anti-creștine și anti-valori. Conservatorii britanici, nu laburiștii, au legiferat căsătoriile homosexuale în Marea Britanie. Conservatorii norvegieni au făcut la fel în Norvegia. În Suedia, căsătoriile homosexuale au fost stopate de grupul creștin din parlamentul suedez, dar numai pentru un an. Un an mai târziu, și-au schimbat poziția și au votat pentru.

Din nefericire, exemple de acest gen din ultimii 20 de ani pot fi date cu sutele. Dar concluzia e aceeași: creștinii au devenit piloni centrali ai revoluției sexuale în Occident și America de Nord.

Ce explică această deformare în perspectiva creștinilor? Cred că răspunsul e în fraza cu care am început comentariul de ieri: în vârful societății există o elita care nesocotește democrația și statul de drept. Și pe noi. Dar și învățăturile creștine.

Este o elită beată de poziția pe care o deține. Între ei se află creștini care sunt influențați mai mult de secularism și de spiritul epocii în care trăiesc decât de valorile și principiile creștine. Sunt creștini care se "potrivesc chipului veacului acestuia". Creștini care au permis "înțelepciunii" veacului nostru să le ghideze mintea și acțiunile mai mult decât călăuzirea care vine dintr-o viață autentic creștină.

Creștinii de culoare ai Americii au fost ofensați de decizia Tribunalului Suprem. Pentru ei, e inadmisibil ca legislația adoptată de legislativ în 1964 pentru a-i proteja de discriminare să fie reinterpretată să includă și persoanele transgender. După cum afirmă un comentator de culoare de la National Review, "in 1964 there were no transgender people. Nor were they ever, since the beginning of the world / la vremea aceea nu erau persoane transgender. Nici nu au existat vreodată de la începutul lumii". [Link: www.nationalreview.com]



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.