După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

vineri, 15 mai 2020

Vladimir Pustan 🔴 Trezeşte-mă când trece carantina...


Dimineaţă, saint-bernardul lătra la un arici, ghemuit lângă vişinul din curte. „Lasă-l Barry, nu-i strica ziua. E ţepos dar are tuşeu de miel pe lângă unii oameni.” A înţeles şi a tăcut.

Cafeaua prinde gust de acetonă.

Mişcarea evanghelică din România numără deja trei generaţii. Mult, prea mult am stat fără să înţelegem că fiecare generaţie trebuie s-o ia de la capăt. Bătrânii noştri L-au cunoscut pe Dumnezeul lucrării, părinţii noştri au cunoscut lucrarea Domnului, generaţia de azi nici pe Dumnezeul lucrării, nici lucrarea Domnului.

Prima generaţie, Avraam, avea nume schimbat, viaţa schimbată, construia altare, săpa fântâni pentru alţii. Isaac, generaţia doi, a moştenit totul şi nu prea s-a sinchisit de Dumnezeu mai ales după moartea tatălui. Venea fără chef la biserică, avea doar semnul exterior al vieţii noi (tăierea împrejur adică botezul), dar n-avea viaţa schimbată, n-avea pasiune. Iacov, generaţia trei, nici n-a mai mers la biserică. A dat din coate, a înşelat, a minţit. Dumnezeu i-a dat peste bot la Peniel. L-a lăsat şchiop şi zdrobit pentru că şansa copiilor noştri ca să se pocăiască e să-i pocnească Dumnezeu într-un fel sau altul.

Dar trezirea nu poate veni prin ei, deşi Iacov a pregătit-o când la Betel n-a mai lăsat să vină nevestele îmbrăcate în aşa fel încât învăţai uşor anatomia uitându-te la ele.
Trezirea a venit prin Iosif. A patra generaţie. De aceea cafeaua asta are gustul dureros al aşteptării.

Aşa m-am gândit să răspund unei întrebări dintr-un email, dacă cred că trezirea va veni cu cei din generaţia mea. Nu cred pentru că noi suntem ocupaţi cu lucrarea Domnului şi n-avem vreme de trezire. Construim biserici, şcoli, înfiinţăm organizaţii, punem doar bazele trezirii, care va fi într-o zi. Ziua când nu vom mai avea ţepi, când nu vom mai lătra unii la alţii, când ne vor durea toate oasele de atâtea bătăi primite de la Dumnezeu… Ziua aceea…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.