După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

vineri, 22 mai 2020

Nicolae Geantă 🔴 Termoscanarea

De câteva zile, pro și contra, românii au o nouă problemă: termoscanarea! 

Conflicte în mall-uri, tărăboi cu polițiapăreri controversateopinii ale specialiștilor și încredințări ale publicului. Problema este că măsurarea temperaturii la intrarea în instituții nu este termoscanare! Termoscanare este ceea se întâmplă în aeroportul Otopeni, în institutul Matei Balș, la sediul TVR etc, iar în extern sunt deja instalatetehnologii în mari instituții publice, în gări și metrouri sau unde traficul de persoane este foarte intens. Aceste dispozitive sunt niște camere de supraveghere cu termoviziune. (Am văzut un astfel de monitor uriaș la Planetarium din Chicago, 2019), care văd temperaturile din... tine! (foto 1). Se zice că marja de eroare ar fi de 0,1° C.

În China termoscanerele funcționează de ceva vreme. Prin Europa de pildă zilele trecute în Italia s-au introdus defiro-dislay-uri, adică termoscanere mai mici dar sofisticate (foto 2). Se pare că și pe la noi. Aceste dispozitive tip gadget-uri sunt montate la intrarea marilor instituții publice, sau la metrou, îți iau temperatura când le privești!

Problema este că nu numai temperatura înregistrează termoscanerul ci și amprenta, imaginea facială. Adică îți recunoaște chipul, care apoi e transmis într-un server central. Astfel, se vor ști toate datele despre tine! Unde sunt instalate astfel de devises-uri (gadgeturi) nimeni nu poate intra nescanat!

Pe de altă parte, la americani a sosit si aplicația cu tehnologia Contact Tracing (foto 3). Se pare că apare dacă updatezi telefonul. Încă nu e obligatoriu. Dar legea HR 6666 (ce număr!!!) încearcă să introducă și această metodă ca obligatorie... Conform USA Today „Aplicațiile de sănătate publică care folosesc tehnologia te pot avertiza cu privire la expunerea la Coronavirus. Aplicațiile mobile care utilizează tehnologia pot urmări utilizatorii care se află în apropierea unei persoane infectate timp de cel puțin cinci minute și să le anunțe anonim. Aplicațiile se vor baza pe tehnologia Bluetooth, care este folosită în mod obișnuit pentru a conecta difuzoarele wireless și tastaturile”.

Nu vreau să fiu o persoană panicoasă, nici un conspiraționist. Dar termoscanerul ne aduce un avertisment: omenirea este pe ultima turnantă! Hristos e mai aproape ca oricând de revenire! Toți oamenii trebuie să ia pocăințaîn serios!

Nu de termoscanerele ce iau temperatura trebuie să ne panicăm! Ci de cele care vor constata cât de infectați suntem de păcat! Cine are urechi de auzit să audă...

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.