După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 5 februarie 2020

Peter Costea 🔴 Obligativitatea vaccinărilor subminează drepturile parentale: spun NU!


În măsura în care pot, analizez, din perspectiva valorilor, fiecare proiect legislativ important care intră în dezbaterea națională. Este el bun pentru noi, comunitatea creștină? Ne promovează ori inhibă drepturile ori valorile? În cazul de față, proiectul de lege care se află în Senat privind vaccinarea persoanelor în România, subminează drepturile parentale. Dacă aș putea, aș recomanda amendamente la proiect și l-aș trimite din nou în comisii pentru a fi reevaluat și făcut compatibil cu drepturile parentale.

Nu am expertiză să mă pronunț asupra fiecărui paragraf, mai ales că multe din paragrafe țin de domeniul medical, iar limbajul e tehnic. Colegii mei din alte grupuri pro-familie au făcut o treabă bună informând publicul din România asupra pericolelor conținute în proiectul de lege.


În opinia lor: (1) România va putea deveni o colonie a marilor companii farmaceutice care produc vaccinurile; (2) nu suntem informați privind efectele negative ale vaccinurilor; (3) pedepsele exorbitante și neconstituționale în cazurile în care părinții nu se conformează cu viziunea statului privind vaccinarea; (4) companiile farmaceutice de azi nu posedă altruismul, onestitatea intelectuală ori statura morală a persoanelor extraordinare din trecut care au descoperit medicamente de prevenire a bolilor molipsitoare (pojar, tuberculoză, SIDA, boli transmisibile).

Aceștia din urmă au studiat în laboratoare ani de-a rândul din pură compasiune pentru cei suferinzi fără să se îmbogățească. Companiile farmaceutice, însă, o fac pentru profit. Își asumă un risc intenționat și alocă, din start, sume enorme pentru a plăti daunele impuse de tribunale. Dar, în final, profitul, mai mult ca sănătatea oamenilor, este ținta principală a eforturilor lor.

În opinia mea, proiectul de lege privind vaccinarea românilor subminează drepturile parentale. Ca de obicei, statul secular caută să ne exproprieze autoritatea parentală. Mă refer la Articolul 21.

Mă preocupă PREZUMPȚIA CONSIMȚĂMÂNTULUI (Articolul 21.3). Prezumpții nu există în sistemul legal din SUA, dar ele sunt mereu prezente în sistemul legislativ din Europa. Statul presupune că părinții consimt ca fiii și fiicele lor să fie vaccinate. De 15 ani mă pronunț în permanență împotriva prezumpțiilor legiferate de stat pentru că ele subminează drepturile omului. S-a discutat și încă se discută: (1) prezumpția donării de organe : mă opun; (2) prezumpția ca oamenii în vârstă care bolesc și zac în pat preferă să fie eutanasiați în loc să trăiască: mă opun; (3) prezumpția ca părinții sunt de acord ca educația sexuală să fie predată în școli: mă opun.

Remediul îngrijorărilor noastre este rescrierea articolului 21.3 cu prevederea că părinții trebuie să-și dea consimțământul în mod expres pentru ca fiii și fiicele lor să fie vaccinați. Eu numesc lucrul acesta: ACORDAREA (nu prezumpția) CONSIMȚĂMÂNTULUI. Părinții României sunt inteligenți și bine informați. Nu pot fi păcăliți așa cum probabil cred statul secular ori cei care au inițiat proiectul de lege.

Asta se poate face foarte ușor: la început de an școlar, ambii părinți dau sau refuză să dea consimțământul pentru ca copiii lor să fie vaccinați. Trebuie, de asemenea, să fie informați în timp util când vaccinările vor avea loc pentru a-și retrage consimțământul odată ce părinții se informează privind efectele pozitive, riscurile ori efectele negative ale vaccinurilor.
Privind Articolul 21.4, în opinia mea, la el trebuie adăugat încă un paragraf care să impună autorităților obligația de a informa părinții, în scris, că au dreptul să se opună vaccinării copiilor lor.

Situația asta nu e chiar nouă. Cu ani în urmă, Curtea Constituțională a României a emis o decizie cu caracter legislativ (ilegală în opinia mea) care impune părinților să își dea acordul ca copiii lor să facă religie în școală. Trebuia procedat chiar invers: părinții care nu vor să-și dea copiii la ore de religie să o facă în scris. Asta ne amintește din nou că statul secular continuă să înalțe zidul de despărțire între părinți și copii prin suprimarea drepturilor parentale.

Peter Costea



▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.