După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 22 februarie 2020

Este Finlanda pe cale să declare creștinismul ilegal? Procurorul General al Finlandei anchetează un membru al Parlamentului pentru proclamarea credinței sale creștine bazate pe Biblie...

Este Finlanda pe cale să declare creștinismul ilegal? Päivi Räsänen este subiectul a două anchete pentru că ar fi defăimat sau insultat homosexualii. Prima dată, după ce a distribuit un verset din Biblie pe Twitter, anul trecut, destinat bisericii luterane din Finlanda pentru promovarea stilului de viață homosexual.

Räsänen ne-a spus, ,,În postarea mea, am citat Romani 1:24-27 și am atașat fotografia pasajului din Biblie". Pasajul condamnă homosexualitatea.

HELSINKI - Aproape 70% dintre finlandezi sunt încă membri ai bisericii naționale luterane. Dar asta nu înseamnă ca sunt credincioși. Mai puțin de o treime dintre finlandezi spun acum că ei cred în Dumnezeu. Această națiune creștină istorică nu numai că a părăsit credința, dar a început cercetarea penală a creștinilor. Totuși, aceasta este o națiune cu o constituție care spune încă bisericii naționale „să proclame o credință creștină bazată pe Biblie”. Atunci, de ce Finlanda cercetează un membru al Parlamentului pentru „proclamarea credinței sale creștine bazate pe Biblie”?

Membru din Parlament anchetat pentru ,,Defăimare și insultare a homosexualilor"

Päivi Räsänen este subiectul a două anchete pentru că ar fi defăimat sau insultat homosexualii. Prima dată, după ce a distribuit un verset din Biblie pe Twitter, anul trecut, destinat bisericii luterane din Finlanda pentru promovarea stilului de viață homosexual.

Räsänen ne-a spus, ,,În postarea mea, am citat Romani 1:24-27 și am atașat fotografia pasajului din Biblie". Pasajul condamnă homosexualitatea.

Procurorul General al Finlandei a deschis o a doua anchetă cu privire la un pamflet pe care Päivi l-a scris cu 15 ani în urmă, despre căsătoria creștină biblică, denumit ,,Bărbat și femeie, El i-a creat".

Postările pe Twitter conduc la anchete penale

Constituția finlandeză spune că susține această învățătură biblică. Räsänen ne-a spus că, din această cauză, a presupus că ancheta nu va duce nicăieri. ,,Da, am presupus. De fapt, a fost o surpriză pentru mine că există chiar o anchetă a poliției cu privire la acest caz. Nu aș fi crezut".

Leif Nummela, redactor al unui ziar creștin și gazdă a Christian TV din Finlanda, spune: „Am crezut că acest lucru nu se poate întâmpla. A fost incredibil. A fost o adevărată surpriză. Și primul meu gând a fost „merg ei chiar atât de departe?"

Pastorul luteran care a publicat pamfletul pe care Päivi l-a scris despre căsătoria creștină este, de asemenea, cercetat penal.

O trezire la realitate grosolană pentru creștinii din Finlanda

Radiodifuzorul finlandez, autorul și teologul Pasi Turunen, spune că aceasta a fost o trezire la realitate grosolană pentru mulți creștini.

„Creștinii finlandezi au trăit într-o cultură creștină foarte omogenă”, a spus Turunen. „A fost foarte ușor, deoarece toată lumea gândește și crede cam la fel și acum aceasta a devenit o situație complet nouă pentru noi, în care credința noastră este provocată”.

Päivi a spus că toate acestea au început în rugăciune, când s-a simțit condusă de Domnul să facă ceva pentru a trezi biserica națională din Finlanda cu privire la problema homosexualității. Dar acum se teme că această anchetă îi va face pe creștini prea fricoși în a-și proclama credința.

"Sunt îngrijorată că acest caz, ancheta penală, ar putea înspăimânta unii creștini să se ascundă și să tacă."

Eticheta cu prețul pentru exprimare

Turunen a spus: "Cresc limitele de a spune orice în spațiul public și, într-un fel, văd că acesta este scopul acestui tip de atac: să punem un preț mare pe a spune cu voce tare în societate ce gândești cu mintea ta creștină".

Dacă este condamnată, Päivi ar putea fi amendată sau chiar închisă. Atât Turunen cât și Nummela consideră că sprijinul din partea liderilor evanghelici finlandezi în acest caz a fost slab.

„Dacă am putea avea cu ușurință două sute de mii de creștini spunând:„ acest lucru este oribil, încetați să o mai persecutați pe Päivi Räsänen ” asta ar avea un impact uriaș, a spus Nummela.

Turunen a spus că își dorește ,,ca liderii evanghelici să fie mai vocali și mai îndrăzneți. În caz contrar, va veni un moment în care fiecare dintre noi se va afla în bătaia puștii".

Päivi afirmă că nu se teme și crede că Dumnezeu are un plan pentru Finlanda în toate acestea.


Ea spune: „Aștept să văd ce face Dumnezeu, pentru că atunci când se ridică rugăciuni spre El, știm că El face ceva”.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.