sâmbătă, 15 februarie 2020

Cum promovează Statul ideologia neo-marxistă. Finanțări prin Fondul Cultural Național pentru revistă despre homosexualitate și cultură queer

Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), instituție publică aflată în subordinea Ministerului Culturii, sprijină cu o finanțare de 30.000 de lei apariția unei reviste care promovează homosexualitatea, ideologia gender și cultura queer, publicație distribuită în orașe precum București, Cluj sau Timișoara.

Este vorba despre revista Cutra, publicație online, dar care apare și în format print, fiind distribuită în mai multe orașe din țară.

Din prezentarea disponibilă pe site-ul publicației, aflăm că revista Cutra este „queer și antifascistă, fiind destinată sufletelor feministe care nu se tem de libertatea sexuală”. Pe site-ul revistei se precizează că este un proiect co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).

Cum valoarea finanțării nu este disponibilă pe site-ul revistei, am transmis AFCN o solicitare de presă privind detalii referitoare la acest proiect.

„Valoarea finanțării acordate de AFCN pentru revista Cutra este de 30.000 lei. Cofinanțarea asigurată de beneficiar este în valoare de 5.757,48 lei. Beneficiarul finanțării este Fundația pentru Harm Reduction”, se precizează în răspunsul transmis de AFCN pentru ActiveNews.

AFCN și accesul publicului la cultură

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.