După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 2 ianuarie 2020

Dorin Pele 🔴 Nu mai trăi în trecut; privește la viitor!


„Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple: să nu-l cunoaşteţi voi oare? Voi face un drum prin pustiu şi râuri, în locuri secetoase. (Isaia 43:19)

În contextul acestui verset Dumnezeu se prezintă: “Eu, Eu sunt Domnul, şi afară de Mine nu este niciun mântuitor! Iată deci că El dorește să ne asigure că este în control și face tot ceea ce dorește. Apoi, trebuie să fim siguri de faptul că atunci cand Dumnezeu ne promite ceva și face. De asemenea, El dorește ca să conștientizăm faptul co nu ne vorbește oricine ci Cel care are și este Soluția mântuirii.
Acest verset ne aduce aminte de exodul poporului evreu din Egipt. Ajunși la Marea Roșie, urmăriți și înconjurați de armata egipteană, nu au mai văzut nici o cale de scăpare. Cu toate acestea, Dumnezeu a intervenit și a creat un drum prin mare pentru a-i putea scăpa astfel de pericolul urmăritorilor și pentru a-și putea continua drumul spre țara promisă. Așadar, după cum Dumnezeu a deschis o cale pentru poporul evreu către Canaanul pământesc tot aşa El va deschide una  pentru aleșii lui către Canaanul ceresc.
          „Iată, voi face ceva nou” Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al noilor începuturi. La fiecare 24 de ore, El ne dă o zi nouă; la fiecare 7 zile, o săptămână nouă; la fiecare 30 sau 31 de zile, o lună nouă; la fiecare 12 luni, un an nou. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a așezat în timpul „cronos” și astfel putem să spunem la trecut că am păcătuit și aceasta nu este o stare continuă. Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu. „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea!” El ne dă oportunitatea de a o lua de la capăt și de face lucruri noi în fiecare zi.

Trebuie să fim atenți de faptul că atunci când ne concentram prea mult la ceea ce s-a intamplat in trecut, va deveni tot mai greu pentru noi ca să reușim să vedem ce face Dumnezeu în prezent și in ce directie  vrea să ne conducă în viitor.
          „şi-i gata să se întâmple: să nu-l cunoaşteţi voi oare?” Când Dumnezeu vrea să facă ceva nou în viața ta, cine se poate împotrivi? Când El deschide o ușă, nimeni nu o poate închide, iar când El o închide, nimeni nu o poate deschide. Dumnezeu lucrează în moduri neașteptate și surprinzătoare, dar minunate. Să ne încredem în El și să Îl lăsăm să lucreze când vrea și cum vrea El.

          „Voi face un drum prin pustiu” – Adeseori suntem în pustiul vieții noastre sau chiar în Valea Plângerii și nu vedem la orizont nici o cale de ieșire. În astfel de momente trebuie să fim conștienți  de faptul că El știe unde ne aflăm și care sunt stările noastre sufletești. El ne cunoaște limitele rezistenței noastre și are pregătită soluția.

Dragii mei, nu vă mai gândiți la ce a fost mai înainte pentru că El are pentru  voi o nouă viziune și o nouă direcție. Nu vă mai uitați la cele vechi pentru că El a pregătit o nouă cale de acces, o noua viață în Hristos, o nouă oportunitate, o nouă lucrare, o nouă misiune… Pentru cei bolnavi vine vindecarea, pentru cei captivi vine eliberarea, pentru cei căzuți vine ridicarea, pentru cei fara orizont vine speranta, pentru cei aflati in situatii fara ieșire vine solutia.  Spunea cineva că „acolo unde vedem eșecul, Dumnezeu vede potențialul pentru ceva nou. În momentul în care ne împiedicăm și ne dezintegrăm, Dumnezeu ne planifică deja revenirea. Când încurcăm „Planul A”, nu trebuie să ne facem griji – Dumnezeu are un „Plan B!”.

          „râuri, în locuri secetoase.” – Dumnezeu promite noi resurse, noi transformări și o nouă creștere. Când nu mai aveți nici o idee cum să ieșiți din situația în care vă aflați, El are soluția dar și resursele necesare, când nu mai aveți nici o busolă, nici un orizont și nici o speranță, El are direcția și „este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” (filipeni 2:13) Când toate resursele au secat, El creează izvoare noi care se vor transforma în râuri de apă vie dădătoare de viață.


Te rog, la acest început de an, să nu mai stai pe gânduri ci deschide-ți ochii inimii ca să poți vedea promisiunile lui Dumnezeu. Nu mai trăi în trecut ci privește la viitor cavând încredere totală în Dumnezeu care e gata să facă lucruri mari și minunate în viața ta!
Dorin Pele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.