După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 24 decembrie 2019

✉ Scrisoare misionară: Familia Taciuc, Papua Noua Guinee 🔴 Al 12-lea Crăciun

Printre localnicii din Papua Noua Guinee există această expresie care asociază numărul de ani pe care îi împlineşte cineva cu numărul de Crăciunuri pe care le-a sărbătorit. Dacă doreşti să întrebi pe cineva câţi ani are, vei folosi automat expresia standard din limba tok pisin: „câte Crăciunuri ai? „.
Tot la fel, dacă întrebi pe cineva câţi ani rezistă o casă de bambus, îţi va răspunde probabil că cinci Crăciunuri, după care trebuie reconstruită. Trecerea unui an în această cultură este marcată de sărbătorirea Crăciunului care are loc în realitate doar cu şase zile înainte de încheierea lui calendaristică. În această ţară nu există un tipar climatic care să alterneze de la vară la iarnă şi care să conştientizeze oamenii de trecerea anului.
Din ianuarie până în decembrie temperaturile se menţin mai tot timpul constante şi aproape că nu sesizezi nicio diferenţă între sezonul uscat şi sezonul ploios. Poate de aceea s-a şi inoculat în mentalitatea colectivă a acestor popoare nevoia de a asocia evenimentul acesta important al Crăciunului cu trecerea unui an.
Andi este unul din localnicii cu care ne-am împrietenit în zona aceasta în care locuim. El este un creştin adevărat, un om muncitor şi tată a şase copii. Acum ceva timp ne-a invitat la celebrarea majoratului uneia din fetele sale. În această cultură fetele sărbătoresc majoratul în preajma vârstei de doisprezece ani. Acest eveniment marchează totodată vârsta de la care ele pot fi date spre căsătorie conform relaţiilor de alianţă dintre familii sau dintre clanuri.
Pentru noi a fost o onoare deosebită să fim invitaţi la un astfel de eveniment la care participă de obicei familia extinsă a părinţilor fetei. Meniul este de cele mai multe ori mumu, o mâncare preparată din carne amestecată cu legume şi ierburi şi care se găteşte pe o vatră de pietre în pământ.
Numele sărbătoritei este Selvina. Ea merge la şcoală şi pentru că ştie să citească, i-am făcut cadou şi o Biblie printre alte câteva lucruri cu care am putut să o ajutăm şi să o încurajăm. Ne dorim ca Dumnezeu să lucreze în aşa fel încât în acest an sărbătoarea Crăciunului să capete în inimile acestor localnici o valenţă cât mai înaltă; întreaga familie extinsă a lui Andi să-L cunoască cu adevărat pe Cel ce S-a întrupat acum aproape 2000 de ani în ieslea din Betleem.
Dacă Domnul v-a pus pe inimă să vă rugaţi pentru noi, iată mai jos o listă concretă cu motive de rugăciune:
– Mulţumiţi Domnului pentru încă un an petrecut aici pe câmpul de misiune.
– Mijlociţi pentru copiii lui Andi ca ei să crească fiind o lumină în comunitatea lor.
– Rugaţi-vă pentru ca Iustin şi Teodora să se poată adapta complet la şcoala de aici.
– Rugaţi-vă ca Domnul să ne dea putere pentru a sluji în continuare în noul an.

Mulţumim, deci că sunteţi alături de noi în această lucrare misionară şi că împreună putem fi de folos pentru aceşti oameni. Fie ca Domnul să vă binecuvânteze cu multe Crăciunuri petrecute alături de El.
Marius, Mihaela, Iustin şi Teodora

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.