După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 15 octombrie 2019

Gabriel Popa 🔴 Toader Paleologu îl asasinează pe I.G. Duca‼️


Un cadru didactic de la SNSPA ne spune în Observator Cultural că intelectualii conservatori din România sunt niște „fundamentaliști-legionari” care vor să bage în lagărele de concentrare „persoanele LGBT”. Autoarea afirmă explicit despre Toarder Paleologu că promovează un „mișmaș de credințe trumpiste, ortodoxiste și legionare” sau că importă un „republicanism american condimentat generos cu legionarism local”.

Că avem de-a face cu o manipulare extrem de grosolană, cu reductio at hitlerum, este evident. Dar să aplici o astfel de manipulare ca să îl înfierezi pe Toader Paleologu este de un absurd amețitor. Nu sunt unul dintre susținătorii lui Toader Paleologu. Dar vi-l imaginați pe Toader Paleologu scoțând pistolul și asasinându-l pe I.G. Duca? Vi-l imaginați pe Toader Paleologu mărșăluind pe străzi în cămașă neagră și hărțuindu-și, intimidându-și, amenințându-și adversarii politici? Vi-l imaginați pe Toader Paleologu ridicând lagăre de muncă și internându-i acolo pe toți cei care nu gândesc ca el?

Vi-l imaginați, în sfârșit, pe Toader Paleologu răspunzându-i autoarei din Observator Cultural că e o activistă neobolșevică ignorantă, care aruncă niște cuvinte într-un text găunos, infatuat și iresponsabil? Vi-l imaginați pe Toader Paleologu spunându-le celor de la Observator Cultural că au devenit noua „Săptămâna” a lui Eugen Barbu, o revistă care-i terfelește prin noroi pe toți cei care nu merg pe linia de partid și nu gândesc „corect politic”? Așa cum poate ar și merita să li se spună?

Să zici despre cineva că este un „legionar” este un lucru foarte grav. Legionarismul înseamnă chiar în logica autoarei violență, înseamnă asasinate, înseamnă terorism politic. Și de aceea comparația între Observatorul Cultural și Săptămâna lui Eugen Barbu nu este, până la urmă, așa de forțată. Astfel de înfierări iresponsabile nu ne aduc aminte decat de tradiția stalinistă a anilor 40-50. Și mai știm niște „tovarăși” din aceștia care, acum treizeci de ani, îi acuzau pe toți cei care nu gândeau la fel ca ei că sunt „golani” și „legionari”.

Gabriel Popa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.