După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 27 octombrie 2019

Florin Ianovici 🔴 Binele și căile lui


Stăm în așteptarea binelui de multă vreme și acesta întârzie pentru mulți.

De ce?

Pentru că nu am scos încă răutatea din noi. Să aștepți binele, făcând răul e o mare înșelăciune de sine. Când via dă struguri sălbatici, nu te aștepta ca Stăpânul să o ude. Fă curat în suflet și Dumnezeu va așeza acolo binecuvântări alese. Jertfa lui Hristos ne curățește de orice întinare a firii.
Așteaptă binele cu curăție de inimă.

Pentru că nu știm să recunoaștem binele. Numim bine lucrurile trecătoare, numim bine confortul, numim bine ceea ce ne place nouă. În absența discernământului duhovnicesc se nasc dorințe străine voii Lui și devenim nefericiți pentru că nu știm să deosebim binele de rău. Dacă cântărim argint pentru un lucru care nu satură vom rămâne fără niciun folos. Învață Cuvântului Lui și vei dobândi înțelepciunea de a ști ce e bine și ce nu, ce e prețios și ce e gunoi.
Așteaptă binele cu Cuvântul strâns în inima ta.

Pentru că nu suntem pregătiți să păstrăm ceea ce primim. Nu e totul să dobândești o binecuvântare. Deseori, în mare Sa milă, El ne-a dăruit ceea ce am cerut, însă nu am păstrat ceea ce ne-a dat pentru că nu eram maturi. De unde vin atâtea falimente? Falimentele vin din lipsa echilibrului spiritual, din lipsă de strategie și analiză duhovnicească. Tratăm binecuvântările ca tichetele de masă și ne așezăm la ospăț. Binecuvântările sunt o pedagogie sfântă pentru a deveni matur, echilibrat și cu judecată biblică. Roagă-te și meditează la căile lui Dumnezeu și vei deveni puternic, vei fi un om care știe să stăpânească binecuvântările. Nu e totul să intri în Canaan. Învață să stăpânești țara.
Așteaptă binele în rugăciune și cugetare duhovnicească.

Pentru că nu am învățat să împărțim binele. Ce s-ar fi întâmplat cu corabia lui Petru care era gata să se scufunde de mulțimea peștilor dăruiți de Dumnezeu dacă nu ar fi împărțit cu Andrei? Confiscând binele Lui pentru tine, uitând să împarți cu cel de lângă tine, duce în final la tăcerea lui Dumnezeu în dreptul tău. Ai primit binele și ai uitat să îl împarți. Acum strigi după el și cerul tace.
Așteaptă binele împărțindu-l cu alții.

Sfințire.
Strângerea Cuvântului Său în inimă.
Rugăciune și meditație duhovnicească.
Milostenie.

Toate acestea sunt căi pe care umblă binele trimis de Dumnezeu.
Să umblăm și noi pe ele ca să avem parte de binele dumnezeiesc.

Har, tuturor!
Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.