După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 1 octombrie 2019

Dorin Pele 🔴 Credința care este luată în considerare de Dumnezeu

„Avram a crezut pe Domnul, și Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire.”
Geneza 15:6 VDC

Sunt mulți creștini astăzi care confundă credința cu religia. Ei spun că au credință dar se referă la religie. Religia nu mântuie dar credința da. Religiile sunt multe dar este o singură credință luată în considerare de Dumnezeu, credința adevărată. Ea este „o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite”(Evrei 11:1), iar lucrurile nădăjduite sunt cele relevate sau, dacă vreți, cele descoperite de Dumnezeu. Avram a crezut ceea ce i-a spus Domnul și a acționat în consecință. Credința care nu este însoțită de acțiune nu este credință. După cum spunea și Iacov: „Tot asa si credinta: daca n-are fapte, este moarta in ea insasi.”(Iacov 2:17)
Cum a crezut Avram pe Domnul? Bazat pe promisiunea lui Dumnezeu s-a dus cu Issac ca să-l aducă ca jertfă deși era fiul promis de Dumnezeu. S-a încrezut în Dumnezeu și a acționat ca și cum Dumnezeu a și rezolvat deja situația. El defapt a și afirmat cu tărie înainte de a ridica altarul de jertfă că „Dumnezeu Însuși va purta grijă…”
„și Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire.” Avram a fost socotit neprihănit prin credința bazată pe promisiunea revelată de Dumnezeu și manifestată prin actul ascultării.

Fără credință nu poți fi pe placul lui Dumnezeu. Petre Țuțea spunea că „fără credință, omul rămâne un simplu animal rațional care vine de nicăieri și se-ndreaptă către nicăieri.” Ridică-te mai sus de recnul animal și crede în ceea ce ți-a descoperit Dumnezeu în Scriptură și atunci vei găsi calea ce duce spre El.
Dorin Pele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.