joi, 20 iunie 2019

Nu, domnule Raeţchi, rezultatul votului la alegerile europarlamentare nu legitimează implementarea unui parteneriat civil care copiază căsătoria


Câteva gânduri pe marginea parteneriatului civil susţinut de deputatul PNL Ovidiu Raeţchi şi propus de CNCD. Ovidiu Raeţchi ne spune că „parteneriatul civil nu atacă ideea de familie şi nu o concurează" şi că alegerile europarlamentare recente ne-ar demonstra „cât de modern şi de european a devenit profilul cetăţenilor români".

„Alegerile europene au demonstrat cât de modern şi european a devenit profilul cetăţenilor români. Şi cât de inadecvat a fost pariul lui Liviu Dragnea pe xenofobie conspiraţionistă şi paseism. Acesta a fost, cred, un semnal important privind pregătirea societăţii româneşti pentru acceptarea parteneriatului civil”, scrie Ovidiu Raetchi. 

Desigur, prin „modern şi european" înţelegem în fapt „progresist" şi gata să îmbrăţişeze agenda corectitudinii politice radicale în România; iar transformarea s-ar fi produs peste noapte. Aşa să fie? 

Din proiect rezultă că parteneriatul calchiază instituţia căsătoriei prin asimilarea partenerilor cu soţii în 90% din implicaţiile juridice ale căsătoriei. Practic este o căsătorie sub alt nume: îi putem spune Căsătoria 2 sau Căsătoria B. O căsătorie care se încheie la notar, dar care tot la primărie se înregistrează. Aşadar, parteneriatul este de fapt căsătoria civilă cu alt nume, care în cazul cuplurilor de sex opus – 99% dintre cupluri sau poate chiar mai bine – dublează şi subminează căsătoria.

Citeste mai mult: adev.ro/pte3f1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.