După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 19 mai 2019

Iosif Țon 🔴 Eliberarea de duhuri rele


Apostolul Petru ne învaţă: „Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi cu teamă” (1 Petru 3:15).

Predic Cuvântul lui Dumnezeu de la vârsta de 17 ani (sunt şaizeci şi opt de ani de atunci!). Multe dintre predicile mele sunt publicate în volume. Şi mai multe se pot găsi acum pe diferite site-uri în internet. În ultimii şase ani, în multe locuri, am însoţit predicile mele cu vindecări de bolnavi. În data de 10 aprilie, la biserica „Deo Gloria” din Timişoara, în timp ce vorbeam despre Împărăţia lui Dumnezeu ca o realitate prezentă aici şi acum,  un bărbat de 25 de ani a început să strige după ajutor. Era evident demonizat. L-am chemat în faţă şi am poruncit duhului rău să iese din el în Numele Domnului Isus. A căzut pe spate şi a fost eliberat. Întreaga întâmplarea fost filmată şi pusă pe internet. În prima săptămână de la postare, pe site-ul principal în care a fost publicată, a fost vizionată de patruzeci de mii de oameni. De atunci încoace a fost văzută de multe alte mii de oameni şi a devenit subiect de discuţii, unele admirative, altele batjocoritoare şi insultătoare. Pentru aceştia din urmă, mă rog Domnului pentru iertarea şi binecuvântarea lor!!!

Câteva note explicative. Evenimentul a fost o surpriză pentru noi toţi. Un răuvoitor s-a grăbit să spună că totul a fost o înscenare. Vă rog să vă imaginaţi câţi oameni ar fi trebuit să fie împlicaţi în această „punere în scenă” şi cât de perfect ar fi trebuit să fie „jucat” totul. Şi apoi… nimeni dintre cei implicaţi să nu sufle o vorbă că totul a fost pus la cale şi că totul a fost o enormă înşelare!

Gândiţi-vă bine ce implicaţii are această teorie!

Şi acum pornesc la drum să vă dau socoteală despre drumul pe care l-am parcurs în ultimii 20 de ani. Pe vremea aceea ţineam cursurile despre viaţa spirituală şi inevitabil am ajuns să scriu cursul întitulat „Cum trăim după învăţătura Domnului Isus” (ţinut prima dată la Biserica Baptistă din Cluj, Mănăştur, în ianuarie 1999 şi publicat sub formă de carte în iulie, anul 2000).

Iată ce am scris în prefaţă la acest curs: „Cursul acesta pleacă de la credinţa fundamentală că învăţătura dată nouă direct de Domnul Isus trebuie să fie absolut pe primul plan în gândirea şi în trăirea noastră. Domnul Isus Cristos este Dumnezeu întrupat. Dumnezeu venit la noi. Prin urmare, învăţătura Lui este direct învăţătura lui Dumnezeu.”

Această declaraţie de principiu a rămas până astăzi credinţa mea fundamentală.

În anul 2010, am publicat cartea „Bunătate – O teologie bazată pe învăţăturile Domnului Isus Cristos.” Aceasta a fost urmată de cartea mea întitulată „O ţară ideală – Cultura Împărăţiei lui Dumnezeu” (2015), în care caut să arăt cum ar fi o ţară în care învăţătura Domnului Isus ar fi aplicată în toate sectoarele vieţii naţionale.

În cursul acestor ani de studiu intens al învăţăturii Domnului Isus, am ajuns să iau hotărârea să-L cred şi să caut să-L imit pe Domnul meu în tot ce spune. Cu această hotărâre solemnă,  am ajuns la această  afirmaţie  a Domnului Isus: „Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi El lucrările pe care le fac Eu (Ioan 14:12).

Să observăm ce făcea El: El predica Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu, vindeca bolnavii şi elibera oamenii de duhurile necurate (vezi Matei 4:23-24). După trei ani de şcoală, Isus şi-a trimis ucenicii să facă şi ei aceste trei lucruri (vezi Matei 10: 1-8 şi Luca 10:1-24).

Am ajuns să cred că aceste lucruri se continuă în felul acesta până astăzi: Noi trebuie să predicăm Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu, să vindecăm bolnavii şi să eliberăm oamenii de duhurile rele.

Cu aproximativ şase ani în urmă am început să pun în practică ceea ce am văzut la Domnul Isus:  la sfârşitul predicii să chem în faţă pe oamenii bolnavi şi să mă rog pentru vindecarea lor. Spre mirarea multora, Domnul a onorat această ascultare de Cuvântul lui cu multe vindecări. În 10 aprilie, la Timişoara, Domnul m-a pus în situaţia cu totul neaşteptată de mine de a avea în faţa mea un om evident stăpânit de un duh rău. L-am ascultat şi în cazul acesta pe Domnul Isus, am poruncit duhului (sau duhurilor) în numele Domnului Isus să plece din omul acela şi… Domnul Isus a făcut minunea eliberării lui.

Ce vrea Domnul Isus să ne spună la toţi prin faptul acesta? Iată ce cred eu că vrea să ne spună: O mare parte dintre credincioşii evanghelici au fost învăţaţi să creadă că acest fel de minuni au încetat odată cu prima generaţie de creştini. Lucrul acesta este incorect. În generaţia noastră, tot mai mulţi credincioşi se întorc la predicarea Evangheliei Împărăţiei, la vindecarea bolnavilor şi la eliberarea oamenilor de duhuri rele. Domnul Isus, care este la cârma istoriei, vrea să ne readucă la implementarea planului Lui de a cuceri omenirea pentru Dumnezeu. Aceasta se face prin predicarea Evangheliei Împărăţiei, prin vindecarea oamenilor şi prin eliberarea lor de duhuri rele. El m-a folosit să fac demonstrarea realităţii eliberării unui om în aşa fel încât să vadă o ţară întreagă.

Am fost surprins aşa cum aţi fost şi voi. Eu nu pot face decât să-i atribui Lui întreaga întâmplare şi să-I dau Lui toată lauda, onoarea şi gloria.

Una dintre cele mai importante învăţături pe care le-am primit din fragedă tinereţe a fost unirea cu Cristos şi trăirea în unire cu Cristos, intim şi real,  aşa încât, cum  declară apostolul Pavel, „nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăieşte în mine” (Gal.2:20).

Ori, dacă Cristos trăieşte în mine, este de mirare că El face prin mine aceste lucrări ale Lui?!

Aceste lucruri nu sunt teorii de învăţat la şcoală. Ele sunt realităţi vii, cele mai minunate realităţi ale vieţii creştine. Ele au fost abandonate în multe culte creştine, fiindcă odată cu acceptarea păcatului ca fiind inevitabil, (au acceptat corupţia ca „inevitabilă”) au pierdut şi puterea care vine din prezenţa lui Cristos în noi.

Este vremea să o rupem cu păcatul, să revenim la o viaţă de părtăşie intimă cu Dumnezeu şi, astfel, la o viaţă în care miraculosul este iarăşi o realitate vizibilă în vieţile noastre!

Acesta, cred eu, este lucrul pe care vrea Domnul Isus să ni-L spună prin aceste evenimente surprinzătoare.

Iubiţii mei fraţi, în loc să mă atacaţi pe mine pentru că am fost folosit în felul acesta de Domnul Isus, mai bine întrebaţi-vă ce trebuie să facem ca viaţa noastră în Cristos să fie o realitate vie şi să ne iubim unii pe alţii în aşa fel încât lumea să cunoască realitatea lui Dumnezeu prin felul nostru de iubire, de sfinţenie şi de putere.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Iosif Țon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.