După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 22 martie 2019

Florin Ianovici 🔴 Corigențele domnului președinte Klaus Iohannis


Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a declarat marți la dezbaterea organizată de One World România că românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit. ,,Românii au fost mult deasupra acelei părți a clasei politice care a promovat agresiv și cu un mesaj intolerant acel referendum”, a declarat Iohannis, citat de Știri pe surse.
În urma acestei declarații, domnul președinte a rămas corigent la câteva materii:
Corigent la democrație: indiferent de tema unui referendum, acesta este un demers democratic ce trebuie respectat. Președintele e inconsecvent și iresponsabil întrucât, pe de o parte, se află în conflict cu el însuși, iar pe de altă parte promovează o atitudine periculoasă. Astfel, dânsul afirmă că un stat de drept nu poate funcționa fără garantarea drepturilor și prin aceasta se referă la drepturile minorităților sexuale. Dar, domnule președinte, vă întreb: inițierea unui referendum pe o temă, care chiar dacă nu vă convine, nu e tot un drept? Totodată, prin promovarea ideii că unele drepturi sunt democratice, iar altele nu, susțineți tocmai opusul statului de drept. Și cei aproape 4 milioane de cetățeni ai României au dreptul să spună prin referendum ceea ce consideră ca fiind o problemă de interes național. Domnule președinte, sunteți corigent la democrație.
Corigent la politici de bună vecinătate. Datoria unui președinte este să mențină relații de cooperare și respect față de state vecine. State europene precum Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația au decis , prin Constituție, faptul că prin căsătorie se înțelege uniunea dintre un bărbat și o femeie. Prin declarația dată de președintele Iohanis rezultă că cetățenii acestor țări sunt și ei infatuați și medievali. România este stat european, dar aceasta nu înseamnă că vom sta în genuchi înaintea Europei, făcând sluj. Alte state din Europa au decis să rămână nealterate de ideologiile care înlătură sute de ani de credință. Pentru modul ușuratic și lipsit de diplomație, domnule președinte sunteți corigent la politicile de bună vecinătate.
Corigent la istorie. Prin afirmația că cei care au susținut referendumul sunt medievali, domnul președinte dovedește că habar nu are de ce înseamnă epoca medievală. Inchiziția, deși dureros, a ucis 40-50.000 de oameni. Omul modern ucide copiii, prin avort ,cu milioanele. Prin comportamentul iresponsabil, imoral, ne-am îmbolnăvit mințile, sufletul și trupul. Timpul modern se laudă cu Stephan Hawking care declară știința și credința incompatibile, iar epoca medievală se laudă cu Thomas D’ Aquino, Augustin, care au adus mai mult folos sufletului decât oricine altcineva. Plus că universitatea, ca instituție care reunește studenți și profesori, a apărut în epoca medievală, cea din Bologna fiind extrem de cunoscută și apreciată. Deci, domnule președinte, prin stigmatizarea epocii medievale vă dovedeți corigent și la istorie.
Corigent la etică. E de bun simț, mai ales când reprezinți o țară, să taci. Nu era obligat, în nici un fel, domnul președinte, să deschidă gura și să jignească 4 milioane de români. Dar acolo unde lipsesc principiile de etică, de decență minimă, apar batjocoririle și disprețul. Românii care au mers să suțină referendumul sunt în opinia domnului președinte, gândaci de bucătărie sau insecte care trebuie exterminate. Aude cineva ce spune domnul președinte? Lipsa unei etici minimale face dovada unei mândrii extrem de păgubitoare a președintelui Iohanis. Și fără umilință e imposibil să conduci o țară. Dar, domnul președinte, e corigent și la acest capitol.
Corigent la caracter. Domnul Iohanis a avut o întâlnire, înainte de turul doi al alegerilor - atunci când era condus cu 10 procente - cu clerul evanghelic. La aceea întâlnire a afirmat că este un susținător al familiei tradiționale, că este credincios și merge constant la Biserică. Această afirmație a declanșat o mobilizare exemplară în mediul evanghelic care a contribuit, fără echivoc, la alegerea dânsului în funcția de președinte al României. Prin declarația recentă, dânsul dovedește că este un om care are câte un adevăr pentru fiecare ureche. De aceea, domnul președinte este corigent și la caracter.
În loc de concluzie
Reexaminarea corigențelor se dă în campania de alegeri a președintelui României și cred că domnul președinte nu va trece…la un alt mandat, cel puțin în ceea ce mă privește.

Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.