După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 21 februarie 2019

Daniel Miheț 🔴 Predicatori și străjeri

Am participat la o intalnire a pastorilor unde s-a discutat provocarea corectitudinii politice in Marea Britanie. Am plecat cu un singur gand in minte: ce sunt: predicator sau strajer? 

Predicarea este o lucrare fascinanta: Biblia pe birou, rugaciune, analiza textuala, aprofundare, comentarii, etc si apoi daruirea mesajului catre audienta. Pe cat de solicitant este sa te lupti cu idei ca sa ramai prospat si relevant pe atat de satisfacut te simti.

Dar cand te uiti in aceasi Biblie observi ca slujirea implica mult mai mult: “impotrivire pana la sange”, “lupta impotriva stapanirilor si domniilor, a duhurilor rautatii, “lupta cu fiarele”, “luptand lupta cea buna”, “chinuindu-ti sufletul”, “simtind durerile nasterii” pentru nou nascutii din familia Lui Dumnezeu, “fiind turnat ca si o jertfa de bautura”, “varsandu-ti sufletul”, “durere ca de moarte”, “arzand” pentru cei care cad in pacat, “a fi mancat de ravna pentru casa Lui Dumnezeu”, simtind povara purtarii crucii, “in posturi adesea”, “smerenie cu multe lacrimi”, “sfatuind cu lacrimi ziua si noaptea”, “rugandu-te fara incetare”, “intaratat in duh”, “impotrivindu-te diavolului”.... O cu totul alta descriere a fisei postului..... Mai e cineva interesat? 

In Scripturi, a fi pastor este echivalent cu a fi un strajer. Pavel catre prezbiterii din Efes: “Luaţi seama dar la voi înșivă și la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi , ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său. Știu bine că, după plecarea mea, se vor vârî între voi lupi răpitori, care nu vor cruţa turma, și se vor scula din mijlocul vostru oameni care vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor.

(Faptele Apostolilor 20:28-30) Petru in a doua sa scrisoare ne avertizeaza de valul de nelegiuire si de judecata Lui Dumnezeu pe cale gata sa vina, Ioan in prima sa scrisoare ne instiinteaza despre venirea Lui antichrist. Iuda ne avertizeaza de pericolul apostaziei iar Iacov ne mustra pentru compromisul nostru de a ne imprieteni cu lumea. Ce sa mai zic de cartea Evreilor renumita ca si o carte a atentionarilor, de insusi Isus care ne avertizeaza ca venirea Sa va fi precedata de racirea dragostei, cu un stil pacatos de viata ce aminteste de zilele Sodomei  si Gomorei...? 

Este timpul sa predicam “tot planul Lui Dumnezeu”. Sunt multi predicatori dar putini strajeri. L. Ravenhil nu ne cruta: ”Avem multi organizatori dar putini agonizatori; multi planuitori dar putini rugatori; multi care canta dar putini care pledeaza; o multime de pastori dar putini luptatori; multe temeri dar putine lacrimi; multa moda, putina pasiune; multi comentatori, putini mijlocitori; multi scriitori dar putini ostenitori. “ (De ce intarzie trezirea) 

Daca nu intelegem ca misiunea noastra in predicarea Evangheliei este sa avertizam in vremuri de urgenta sunand alarma vom fi niste predicatori vinovati! Dumnezeu I-a spus lui Ezechiel: “Acum, fiul omului , te-am pus străjer peste casa lui Israel. Tu trebuie să asculţi cuvântul care iese din gura Mea și să-i înștiinţezi din partea Mea. Când zic celui rău: ‘Răule, vei muri negreșit!’ și tu nu-i spui ca să-l întorci de la calea lui cea rea, răul acela va muri în nelegiuirea lui, dar sângele lui îl voi cere din mâna ta. Dar, dacă vei înștiinţa pe cel rău, ca să se întoarcă de la calea lui, și el nu se va întoarce, va muri în nelegiuirea lui, dar tu îţi vei mântui sufletul. (Ezechiel 33:7-9) In cazul aceasta vestea buna este chiar avertizarea, frica de sunetul sfredelitor al trambitei este mantuire/salvare pentru cel in pericol... Daca vedem pericolul nu ne putem permite sa stam si sa asteptam si  sa nu riscam (“to play safe”).  

“ Daca propovaduiesc raspicat si expun cu claritate fiecare portie a adevarului Lui Dumnezeu cu exceptia acelui punct mic pe care lumea si diavolul il ataca la acel moment in timp, eu nu-l marturisesc pe Hristos, oricat de indraznet as pretinde ca-L urmez pe Hristos. M. Luther

“Tacerea in fata raului ea insasi este rea. Dumnezeu nu ne va socoti nevinovati. Tacand tu defapt vorbesti. Sa nu actionezi inseamna ca actionezi.” D Bonhoeffer. A spus-o unul care a platit cu viata militand impotriva raului nazist care trunchia Cuvantul Lui Dumnezeu si persecuta pe evrei in vremea lui. 

“Cine stie sa faca un bine si nu-l face savarseste un pacat.“ Apostolul Iacov

Sa ne fereasca Dumnezeu...

Daniel Miheț

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.