luni, 7 ianuarie 2019

VIDEO: Un bărbat din SUA a provocat un scandal într-un magazin pentru că i s-a spus „domnule”, iar el se credea femeie

Incidentul a avut loc pe 2 ianuarie, într-unul din magazinele GameStop din Albuquerque, statul American New Mexico. Filmul incidentului, realizat cu un telefon mobil, a devenit viral. Bărbatul, care își exprima vocal nemulțumirea cu privire la un produs, cerând returnarea banilor, prin folosirea unui limbaj injurios, a fost rugat de un alt client, o femeie, să se calmeze și să își controleze limbajul. Aceasta i s-a adresat politicos, utilizând apelativul „sir” (domnule).
Violența verbală a bărbatului s-a intensificat după apelul clientei și intervenția unuia dintre angajați, care a utilizat aceeași formulă de adresare. Clientul, foarte ofensat pentru că a fost numit „domn”, deși se crede „doamnă”, a cerut numărul de telefon pentru reclamații și a amenințat că se va adresa intregii comunități LGBTQ despre „lipsa de respect cu care sunt tratați transsexualii în aceste magazine”.

Persoanele implicate nu au fost identificate și nici locația exactă a magazinului. Nu se știe nici dacă au fost luate măsuri disciplinare împotriva angajatului. Nici ziarul de stânga, „Daily Dot”, care a remarcat „reacțiile transfobe” din mediul online și nici cel conservator„Townhall” nu au reușit să obțină detalii de la angajații sau conducerea lanțului de magazine.
În situația prezentată, un bărbat cu tulburări de gen a creat, poate, o experiență neplăcută unor persoane aflate la cumpărături. În alt context, însă, bărbați cu astfel de tulburări pot cauza și au cauzat probleme serioase.
Continuarea pe www.stiripentruviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.