marți, 27 noiembrie 2018

Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros se retrage din Turcia

Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros a anunțat luni că a decis încetarea activităților sale în Turcia, la câteva zile după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe miliardar că încearcă să divizeze și să destrame națiuni, transmite Reuters.

Fundația a explicat că a fost ținta unor „acuzații lipsite de temei'” în media turce, ceea ce îi face imposibilă continuarea activității sale.

Fundația a fost vizată și de o anchetă recentă a Ministerului de Interne turc, care a încercat să demonstreze o legătură între această organizație și protestele masive din zona parcului Gezi din Istanbul din urmă cu cinci ani.

''Aceste eforturi nu sunt noi și sunt în afara realității'', a precizat Fundația pentru o Societate Deschisă, anunțând că va cere lichidarea judiciară și își va dizolva operațiunile în cel mai scurt timp posibil.

Unul din fondatorii săi în Turcia, Hakan Altinay, s-a aflat în lotul de 13 persoane reținute în urmă cu zece zile, sub acuzația că l-au sprijinit pe activistul încarcerat Osman Kavala într-o tentativă de răsturnare a guvernului prin proteste de masă.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.