După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 19 noiembrie 2018

Convenția de la Cluj. Părintele Necula: ”Refuz să fiu sclavul politicianismului lingușitor și al politrucilor români de astăzi”

Imediat după Referendum, Mihai Neamțu și-a asumat un proiect ambițios. O convenție creștină aparținând celor peste 3,5 milioane de votanți ai Referendumului pentru familie. Prima manifestare de amploare în această direcție a avut loc sâmbătă, 17 nov 2018 la Cluj și a reunit o serie de reprezentanți ai comunităților locale, naționale și din diaspora. Tema centrală a întâlnirii a fost: “Viitorul României creștine în Europa” dezbătută de Mihai Neamțu și părintele Constantin Necula, moderată fiind de Cristi Curte, cunoscut om de presă – Radio România Actualități și România Cultural. Încă de la început Cristi și-a exprimat opinia că cevaul de după Referendum ”abia acum începe”, nutrind speranța că pe “Calea furnicii, putem construi împreună un viitor, în care eu cred”, a mărturisit vocea Radio România.
După o introducere cu referire la teologia socială paulină, Cristi Curte a dorit să ajungă în actualitate pentru a vedea poziția celor doi participanți la dezbatere. Atât Mihai Neamțu, cât și părintele Necula au avut, cum era și firesc, viziunea creștină a momentului, însă au abordat direcții discursive diferite. Dacă Mihai Neamțu s-a referit la ideea că “Suntem la o răscruce care dovedește trădarea Simfoniei (n. red. Ideea de Simfonie lucrătoare între Biserică și Stat), părintele Necula a condus discuția către creștinism ca mod de viață așezată pe principiile morale.
Printre altele, Mihai Neamțu a spus că “Suntem într-un punct de cucerire a centrelor universitare, a centrelor comerciale, a centrelor politice, de ce nu!?, ale Europei și ale lumii civilizate”. Autorul moral al Convenție de la Cluj consideră că și în Europa se coace o renaștere spirituală pe baze creștine, pe când părintele Necula este de părere că “S-a cam gătat cu Europă Creștină, dar nu s-a gătat cu europenii creștini”. În continuare discursului său, a îndemnat participanții să-și ridice fruntea și să învețe să facă politica în numele lui Hristos, afirmând despre sine că: “Refuz să fiu sclavul politicianismului lingușitor și al politrucilor români  de astăzi și că România creștină jură înaintea lui Dumnezeu că merge mai departe.”
Referitor la starea politică a momentului Mihai Neamțu este de părere că ne aflăm într-un “clivaj între elitele politice și popor și, din când în când, apar corecții la aceste patologii(sociale n.n)”, momentul fiind, de fapt, o criză de legitimitate și reprezentare. Pe acest palier părintele Necula Constantin a avut un citat din Traian Dorz “În lumea asta de noroi, Hristos e totul pentru noi”, un vers care reprezintă foarte bine gândul celor peste 1000 de participanți la manifestare.
Continuarea pe www.ordinea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.