joi, 1 noiembrie 2018

Călin Popescu Tăriceanu n-a susținut referendumul pentru familie, dar vrea legea parteneriatului civil: "Rămânem consecvenţi pe această linie"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că ALDE susţine proiectul de lege privind parteneriatul civil în România, depus miercuri la Parlament, dar a menţionat că votul va depinde şi de forma finală a acestei iniţiative informează Agerpres.

"Sunt câţiva colegi de-ai mei care vor susţine această iniţiativă. Aşa cum am spus şi mai demult, rămânem consecvenţi pe această linie. Colegii nu susţin cu titlu personal, o fac în numele ALDE. Deci consideraţi că este o susţinere din partea ALDE. (...) Când o să vină la vot, o să vedem care e forma care ajunge, pentru că o propunere trece pe la comisii, se discută în plen şi după aceea se votează. Nu pot să vă spun de pe acum. De principiu, sunt favorabil ideii existenţei unei legislaţii privind parteneriatul civil sau uniunea civilă", a arătat el, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Politic Executiv al ALDE.

Proiectul de lege privind parteneriatul civil în România a fost depus miercuri, la Parlament, a anunţat deputatul independent Adrian Dohotaru, co-iniţiator alături de zeci de parlamentari din PSD, USR, PNL şi UDMR. 

"Parteneriatul civil recunoaşte dreptul la viaţa de familie atât pentru cuplurile heterosexuale, cât şi pentru cuplurile LGBTQ. (...) Parteneriatul civil oferă drepturi comune cuplurilor care aleg să convieţuiască sub această formă, reglementând aspecte precum: drepturile succesorale, sancţionarea violenţei domestice, obligaţia de întreţinere a partenerului aflat în incapacitate, regimul bunurilor, recunoaşterea facilităţilor fiscale sau a beneficiilor sociale acordate de stat", se arată într-un comunicat. 

Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.