După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 30 octombrie 2018

Păgânism și vrăjitorie: realitatea întunecată a Halloween-ului

Milioane de oameni, printre care și creștini, vor sărbători Halloween-ului marți, 31 octombrie.
Halloween este a doua cea mai mare sarbatoare comercială din America, cu o cifra de afaceri de 8 miliarde de dolari.
Unii părinți își vor îmbrăca copiii în costume de vrăjitoare sau de demoni și îi vor învăța trucuri de magie. Totuși, mulți oameni nu își dau seama că realitatea acestei sărbători este una a întunericului, a păgânismului și a vrăjitoriei.
Sărbătoarea pe care o cunoaștem sub numele de Halloween are origini celtice și a fost influențată, de-a lungul veacurilor, de numeroase culturi.
Potrivit Enciclopediei Britannica, în noaptea zilei de 31 octombrie sufletele morților revin la casele lor și oamenii cred că fantome, vrăjitoare, monștri, pisici negre, zâne și demoni invadează pământul. Așadar, pentru a-și proteja familiile în lunile întunecate ale iernii, celții au invocat ajutorul zeilor lor cu ajutorul unor sacrificii de animale.
Sărbătoarea a luat o turnură diferită atunci când creștinii au sosit pe scenă și au început să sărbătorească Ziua Morților.
De Ziua Morților, creștinii comemorează și se roagă pentru sufletele credincioșilor care au trecut în veșnicie. În practica creștină occidentală, sărbătoarea începea cu un serviciu de rugăciune în seara zilei de 31 octombrie și se încheia pe 2 noiembrie.
În acest timp, săracii vizitau casele familiilor mai bogate pentru a primi mici produse de patiserie numite „prăjiturile sufletelor” în schimbul unei promisiuni că se ruga pentru rudele moarte ale familiilor bogate.
Așadar, sărbătorile s-au amestecat iar în prezent, oamenii se îmbracă în diferite costume și cântă în schimbul dulciurilor.

Charlene Aaron de la CBN News a intervievat pe fostul satanist John Ramirez, care a avertizat că creștinii nu ar trebui să aibă nimic de-a face cu obiceiurile păgâne: „Halloween-ul este cea mai diabolică sărbătoare”, a spus el.
El a mai spus că creștinii nu ar trebui să se lase înșelați de sărbătoarea comericială și aparent infoensivă a Halloween-ului.
Sursă: CBN News Sursa in limba română: www.alfaomega.tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.