marți, 30 octombrie 2018

David French 🔴 Administrația Trump nu ‘dezumanizează’ transgenderii americani

Administrația își propune să armonizeze legea cu adevărul
De curând am descoperit ceva cu adevărat nou. Mi-am trăit viața pe acest Pământ aproape 49 de ani până să înțeleg că legea federală anti-discriminare definește existența umană. Schimbarea acestei legi poate nega, literalmente, umanitatea oamenilor.
Cel puțin asta aflu din reacțiile la știrea că administrația Trump are în vedere abrogarea extinderii ilegale a Titlului IX de către administrația Obama, statutul federal privind drepturile civile care interzice discriminarea bazată pe sex în programele educaționale finanțate federal. În discuție este definiția termenului „sex”.
În aprilie 2014, administrația Obama a extins definiția pe ascuns, fără un act al Congresului sau chiar un proces legislativ. Într-un document intitulat „Întrebări și Răspunsuri privind Titlul IX și violența sexuală” se afirmă că „interzicerea discriminării pe bază de sex a Titlului IX se extinde la reclamațiile de discriminare bazate pe identitatea de gen sau la nerespectarea noțiunilor stereotipice de masculinitate sau feminitate”.
Împuternicită de această nouă definiție, administrația Obama a emis mandate extraordinar de agresive pentru școlile din întreaga țară, solicitând acestora să folosească pronume alese de elevii transgender și să creeze toalete, vestiare, acomodări de noapte și chiar echipe sportive pentru elevi bazat nu pe sexul lor biologic, ci pe identitatea lor de gen aleasă.
Reiterez, acest lucru s-a făcut fără un act emis de Congres și în lipsa oricărui proces de reglementare prin lege.
Membrii democrați ai Congresului au încercat de multe ori – și au eșuat – să modifice statutele federale de nediscriminare. Deci, administrația Obama a acționat fără Congres. Legendarul „stiloul și telefon” al lui Obama era destinat să schimbe legea.
După ce administrația Trump a ajuns la putere, aceasta a abrogat directive transgender din era Obama, inclusiv mandatele extinse din educație, dar nu a răspuns în mod oficial la extinderea precedentei administrații a scopului statutului.
Potrivit unui articol din New York Times, acest lucru s-ar putea schimba. Este posibil ca administrația să emită ghiduri formale care să stabilească o definiție biologică a sexului. Mai exact, administrația poate defini sexul ca fiind „statutul unei persoane ca bărbat sau femeie bazat pe trăsături imuabile identificate înainte sau după naștere”.
Aceasta este definiția de bază a sexului, existentă de milenii. Este definiția de bază a sexului așa cum este înțeleasă de bărbații și femeile care au redactat și aprobat Titlul IX. În republica noastră constituțională, dacă o entitate dorește să modifice această definiție, calea cea mai potrivită de-a o face este prin legislație, nu prin notele birocratice ale administrației Obama. Într-adevăr, în multiple jurisdicții din Statele Unite, legislatorii au făcut exact acest lucru – au amendat legea de nediscriminare pentru a proteja explicit „identitatea de gen”.
Aceasta este Civics 101. Dar vestea că administrația Trump se gândește doar la revenirea la interpretarea birocratică a statutului relevantă pentru semnificația originală, a născut o reacție foarte derutantă: „Administrația nu a interpretat doar statutul, ci a definit existența oamenilor transgender. I-a dezumanizat.”
Răspunsul este Nu!
Continuarea pe www.tribuna.us

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.