marți, 18 septembrie 2018

E oficial: Referendumul pentru Căsătorie se va desfășura în două zile, pe 6 și 7 octombrie. Premierul: Cer tuturor instituțiilor implicate sa dea dovada de maximă responsabilitate și sa demareze urgent demersurile pentru organizarea acestui scrutin

Referendumul pentru definirea căsătorie se va desfășura timp de două zile, în 6 și 7 octombrie, a anunțat premierul Viorica Dancilă la începutul ședinței extraordinare de Guvern.

„CCR a avizat favorabil demersul pentru referendum. In acest moment, sunt îndeplinite toate criteriile. Conform legii, Guvernul are obligația de a organiza acest scrutin. In ședința de astăzi, vom adopta actele necesare, pentru ca cetățenii sa aibă posibilitatea să își exprime opțiunile, referendumul va fi organizat timp de 2 zile: 6 și 7 octombrie", a spus Dancilă.

Premierul a tinut sa explice ca referendumul „nu este împotriva minorităților sexuale, ci efectul unui demers cetățenesc".

Totodata, Viorica Dancilă a spus că în loc să boicoteze referendumul, partidele ar trebui sa își exprime poziția față de demers.

„Partidele trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotare, ar fi mai onest ca partidele să își exprime o poziție mai clară. Partidul pe care îl reprezint și-a arătat sprijinul față de acest referendum și cred că este cel mai adecvat răspuns.

Cer tuturor instituțiilor implicate sa dea dovada de maximă responsabilitate și sa demareze urgent demersurile pentru organizarea acestui scrutin", a subliniat premierul României.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.