După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 27 august 2018

Mana de Luni: Sergio Fortes 🔴 Acceptăm sau refuzăm să "bem paharul"?

Fie în domeniul profesional, fie în cel personal, sunt perioade când pare că nimic nu funcționează. Indiferent ce facem, totul merge rău. Avem sentimentul că a venit sfârșitul, fie în carieră – luptându-ne să îndeplinim un anumit obiectiv important, fie că încercăm să păstrăm o relație prețioasă. Mintea noastră se umple cu gânduri negative. Prietenii și familia ni se par departe, și rămânem înconjurați de sentimente de singurătate. Anticipăm că eșecul total este doar o chestiune de timp.

Noi credem că tot ceea ce contează, fie în lumea profesională, fie în obiective personale sau chiar în viața spirituală, este să ai succes. Iar dacă povestea noastră nu este una de succes, atunci poate fi un singur alt lucru: un eșec. Din nefericire, nimeni nu este interesat să eșueze.

În cartea sa „Aici și acum”, autorul Henri Nouwen, un exponent de seamă al ultimului secol, în domeniul spiritual, ne amintește că episoadele din viață alternează având un flux și reflux natural: bucurie și tristețe; succes și eșec; sănătate și boală; la fel ca anotimpurile din calendar. Biblia vorbește mult despre aceste perioade. De fapt, în Vechiul Testament găsim scris: „Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. Naşterea îşi are vremea ei, şi moartea îşi are vremea ei;… dărâmarea îşi are vremea ei, şi zidirea îşi are vremea ei;…” (Eclesiastul 3:1-8).

În timpul vieții Sale pe Pământ, Isus Hristos din Nazaret a privit momentele acestea de durere și eșec ca fiind părți integrante ale vieții. În noaptea când a fost trădat, i-a spus lui Petru, unul dintre ucenicii Lui cei mai apropiați (și cel mai impulsiv): „Bagă-ţi sabia în teacă. Nu voi bea paharul pe care Mi l-a dat Tatăl să-l beau?” (Ioan 18:11). A înțeles că aceasta era o încercare pe care nu o putea evita.

Petru s-a gândit că acest lucru este inacceptabil, refuzând să tolereze ceea ce el considera a fi un eșec. A preferat să își scoată sabia, pe care o avea bine ascunsă, și să lupte împotriva acuzatorilor lui Isus. Atacă atacatorii. Le taie urechea. Era dispus să facă orice altceva, numai să nu „bea paharul”.

Cu toții am vrea ca săbiile noastre să îndepărteze atacurile vieții. Aceste arme aparent protective pot lua forma unui cont gras la bancă, unui card de credit nelimitat, un cont de economii, un prieten înstărit la care putem apela când suntem în criză, sau bunuri materiale pe care le putem transforma rapid în lichidități la nevoie. Însă, toate acestea sunt într-adevăr eficiente sau sunt doar cârje care întârzie inevitabilul proces de a „bea paharul”?

Pentru a ști când este timpul să luptăm și când să bem paharul avem nevoie de discernământ spiritual. Chiar dacă era înconjurat de soldați violenți, furioși și înarmați, Isus a văzut dincolo de acest atac. A înțeles că nu era timpul să lupte, ci mai degrabă să accepte voia lui Dumnezeu, chiar dacă asta însemna suferință amară, durere și moarte. Era necesar ca El să bea paharul. Scopul Său era să ispășească păcatele omenirii.

Aceasta nu este doar o ilustrație spirituală. Pentru fiecare dintre noi, care lucrăm în domeniul afacerilor și cel profesional, câteodată „paharul” este inevitabil. Poate chiar astăzi ești într-un astfel de moment. Ești rugat să bei paharul, dar nu îți place deloc. Cine preferă durerea și amărăciunea în locul succesului?

În aceste circumstanțe, avem nevoie de înțelepciune pentru a înțelege ce se întâmplă. Și se va întâmpla. Dar Scriptura ne oferă o încurajare. Așa cum scrie psalmistul David „Căci mânia Lui ţine numai o clipă, dar îndurarea Lui ţine toată viaţa: seara vine plânsul, iar dimineaţa veselia.” (Psalmul 30:5). Apoi, în versetul 11 David spune: „Şi mi-ai prefăcut tânguirile în veselie, mi-ai dezlegat sacul de jale, şi m-ai încins cu bucurie”. A avut încredere că Dumnezeu poate folosi cele mai grele perioade pentru bine.


Întrebări pentru discuții

1.      Când a fost ultima dată când ați experimentat o perioadă când nimic părea că merge, când orice ați fi încercat nu ar fi dat rezultate? Cum ați reacționat atunci?


2.      Sunteți de acord cu autorul care a spus că în viață sunt perioade inevitabile, de succes și de eșec, perioade în care avansăm și perioade în care stăm pe loc? Explicați răspunsul.


3.      La ce credeți că S-a referit Domnul Isus când a spus că trebuie să „bea paharul” pe care I L-a dat Dumnezeu?


4.      Cum ajută credința în a trece peste aceste perioade când totul pare că merge spre rău și nu sunt semne că lucrurile se vor îmbunătăți curând?


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Eclesiastul 3:1-15; Romani 5:3-5; Evrei 11:1,39-40; Iacov 1:2-8; 1 Petru 1:6-7.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.