Definirea constituțională a căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie ar putea anula legile prin care s-a adoptat Convenția de la Istanbul în România, scrie Camelia Mățău într-un articol trimis în exclusivitate pentru ActiveNews.ro
„Supremația Constituției între normele interne ale României, este stabilită în mod expres în art. 1 alin. 5. Sub Constituție se află legile și prevederile dreptului internațional, iar în ierarhia internă a normelor, acestea se află pe același nivel cu dreptul intern autonom, adică la un nivel situat sub Constituție.
Definirea în Constituție a termenului de „soți” că fiind „un bărbat și o femeie” este mai mult că oricând o necesitate, întrucât actele normative sunt puse în aplicare numai dacă sunt în concordanță și respectă Constituția”, scrie expertul în articolul pe care vi-l oferim, integral, mai jos.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Motto: „Educatorul este întâia unitate de măsură a valorilor pe care epoca noastră le pune în circulație, singurul răspunzător de creșterea tineretului român.” Simion Mehedinți
Implicarea, responsabilitatea și informarea permanentă a cetățenilor a determinat Ministerul Educației Naționale să precizeze, la solicitarea Mediafax, că proiectul ,,Strategia pentru Educație Parentală” a fost retras și instituția nu-și asumă forma documentului.
Încă din anul 2015, anterior ratificării Convenției de la Istanbul, legiuitorul a definit noțiuni juridice noi : sex, gen, stereotipuri de gen cu referire la perspectiva de gen în Legea nr. 229/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, (publicată în M.Of. 749 din 07-oct-2015) după cum urmează:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.