După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 13 iunie 2018

Un profesor din Indiana este forțat să demisioneze după ce a refuzat să se supună politicilor transgender

Un profesor de liceu din Indiana susține că a fost forțat să demisioneze deoarece nu a aderat la politica școlii de a se adresa elevilor transgender cu numele și pronumele alese de aceștia.
"Sunt obligat să încurajez elevii în ceva despre care eu cred că reprezintă un stil de viață periculos", a declarat pentru NBC News John Kluge, fostul profesor de orchestră al Liceului Brownsburg. El susține că obligarea lui de a se adresa elevilor cu pronume care nu sunt în acord cu sexul lor biologic încalcă convingerile sale religioase, precum și dreptul său constituțional la libertatea de exprimare.
"Nu am nimic împotrivă să predau elevilor care au alte convingeri decât ale mele, dar faptul că profesorii sunt obligați să vorbească într-un anumit mod este înspăimântător", a mai declarat Kluge pentru NBC.
Școala cere ca profesorii să se adreseze elevilor cu numele sau pronumele alese de aceștia, cu condiția ca elevul să aibă consimțământul scris al unuia dintre părinți și al unui medic. Anterior, şcoala îi permisese lui Kluge să se adreseze elevilor utilizând numele lor de familie, dar a schimbat politica în urmă cu două luni astfel încât să îl oblige pe Kluge să se adreseze elevilor cu numele și pronumele alese de aceștia.
Susținătorii includerii persoanelor queer în școală și în comunitate nu percep cerința ca pe o încălcare a drepturilor lui Kluge, ci pur și simplu ca pe o cerere de respect.
"Folosirea unui nume ales de un elev transsexual este un act de susținere neprețuit. Este nevoie ca educatorii să conducă prin puterea exemplului, arătând respect față de identitățile, numele și pronumelor elevilor", a declarat, conform NBC, Becca Mui, managerul de educație al grupului de suport GLSEN.
GLSEN este "o rețea națională de elevi, educatori, părinți și lideri ai comunității care lucrează pentru a crea școli care includ persoanele LGBTQ", potrivit descrierii de pe contul de Twitter al acestora.
"Toată lumea merită ca ceilalți să li se adreseze cu numele lor și, procedând astfel, cadrele didactice reușesc, fără efort, să îşi trateze cu respect elevii și să le permită să trăiască autentic", a spus și Sam Brinton, șeful departamentului de suport și afaceri guvernamentale al Trevor Project. Trevor Project oferă servicii de intervenție în caz de criză și servicii de prevenire a sinuciderilor, pentru tinerii LGBTQ.

Un reprezentant al Liceului Brownsburg susține că Kluge a demisionat din proprie inițiativă înainte de sfârșitul anului școlar, în timp ce Kluge susține că a trimis o scrisoare de demisie doar pentru că școala amenința să îl concedieze. "Vă rog stăruitor ... încă mai vreau să lucrez aici", explică Kluge.
Kluge a menționat că se va adresa consiliul școlii, dacă el și școala nu vor găsi o cale de compromis care să-i permită să continue să predea la Liceul Brownsburg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.