După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 22 iunie 2018

Nicolae Geantă 🔴 Mamă, nu vrei să fi gay?

În peisajul învățământului românesc se vehiculează de câteva zile bune un subiect mai mult decât tâmp. Ministerul Educației, devenit un fel de Charlie Hebdo de România - care de ani de zile caricaturizează școala mioritică, propune înființarea unei rețele de educatori parentali, care să îi învețe săpatămânal preț de două ceasuri pe elevi să nu idealizeze familia tradițională. Adică să nu mai fie bezmetici crezând că numai un bărbat și o femeie pot forma familia. Ba mai mult, elevii reeducați să meargă acasă și să își readuce părinții conservatori. 

Nu înțeleg de ce Ministerul Școalelor - cum îl numea Haret, aruncă vreo 300 de mii de euro pe acest proiect sinucigaș, și nu se privește în oglinda realității. De ani buni, România e codașa UE la rezultate școlare. 81% din absolvenții de liceu și școală profesională din țara noastră NU sunt capabili să lucreze în domeniul în care s-au pregătit, spune un studiu recent al Băncii Mondiale. 53 % dintre elevii absolvenți de liceu sunt agramați, nu știu să citească cursiv un text, spune un studiu Eurostat! 27 % din elevii de la țară abandonează școala! Peste jumătate din tinerii vor să emigreze! Peste un sfert dintre liceenii români nu promovează bacalaureatul! Numai puțin peste 50 % din PIB-ul ce trebuie alocat învățământului - conform protocoalelor UE - ajunge în portofelul educației! Se aude domnul Johannnis? Se aude doamna Dăncilă?

Învățământul românesc e considerat cel mai slab din Europa! Performanțele sunt modeste. O analiză PISA arată că elevii sub 15 ani sunt codașii continentului la competente. (Iar p glob sunt locul 45 din 65!). Nu știu rezolva probleme elementare! Doar unul din doi elevi au nivel minim de cunoștințe pentru știință (56,1%), matematică (59%), și citit (57,5%)! Iar după ce au făcut programa zob, Ministerul vrea să scoată ceva din orele de limba română la clasa a V-a! 

Materiile predate nu sunt atractive. Materialul didactic aproape lipsește. Manualele gratuite la liceu sunt editate în 2004! Nereînnoite! Sportul nu se face la liceu decât o oră pe săptămânâ. Croația face cinci ore! Suntem locul trei în Europa la procentul de tinerii care nu fac facultate! Iar profesorii sunt tot codașii Pieței Comune! Căci a fi profesor e indezirabil. Forța de muncă nu e pregătită! Suntem penultimul loc în UE la numărul de specialiști IT. Și alte un milion de inadvertențe avem! De recorduri nedorite! Iar Ministerului în loc să îi pese de lipsa de profesionalism îi arde de educație pro-LGBT! Asta lipsește școlii românești? Se aude domnul Johannis?

*
După ce am discutat ieri cu zeci de elevi despre proiectul care deprivatizează mediul familial, liceeni au început să dea sudalmă ministerului. “Nu vom intra la ore!”, “Dar pe noi ne consultă cineva?”. “O să îmi dau pantalonii jos să le arat că sunt băiat”, a zis unul mai îndrăzneț. Totuși, deși mă învârt printre elevi și studenți de două decenii, spre surprinderea mea, ieri, pentru prima dată, trei liceence au susținut ideea pro-homosexualitate! Fără argumente evident. Doar că așa e la modă. 

“Nu trebuie discriminați! S-au născut bolnavi. Sunt normali și ei”. susținea o tãnără care avea geacă de blugi cu gluga aferentă pusă pe cap, la o temperatură de +30 grade (!). “Dacă te îmbraci așa în timp ce toate colegele ei sunt în tricouri, asta nu înseamnă că moda ta nu e normalitatea. 

Dar dacă ai avea doi băieți și ar veni acasă mărturisindu-și-ți că sunt gay?, am întrebat-o pe a doua susținătoare. “Ce aș putea să le fac?, zice ea. Nimic. Probabil îi dezmoștenesc!”. “Vezi, ai vrea ca libertatea sodomiei să fie numai la alții! De fapt tu nu ești de acord cu educația parentală!”. 

“Aș vrea să te întreb ceva, am spus celei de-a treia. Ai vrea ca într-o zi să vină mama ta la tine de mână cu o femeie și să strige: “Nu mă mai pot descurca cu îngrămaditul ăla de tact’o! Nu-l mai suport! De azi tatăl tău e femeia asta!”? “Doamne ferește!”. “Dar tu ai zis că ești de acord cu gay!”

*
Le-am mai vorbit copiilor despre moralitate! Despre posibile boli. Despre loialitate și iubire. “Nu sunt d acord să fie împușcați pe stadioane homosexualii. Nici arătați cu degetul pe străzi. Ori dați afară din uzine! Fie are va da socoteală de ce face în dormitor. Dar nu pot fi de partea lor când bat cu pumnul în masâ că ei sunt normalitatea. Când de peste 6000 de ani, și azi peste 7,5 miliarde de oamenii sunt de acord că familia e definita relația numai dintre un bărbat și o femeie!”.

Am ieșit din clasă și tulburat și liniștit. Tulburat pentru că Ministerul Învățământului vrea să vãre o lege în școli pe șuștache! Bucuros pentru că pentru mine și alte milioane de creștini este o oportunitate să apărăm familia și standardele normale ale ei! 

Am urcat în mașină și mi-a venit în ochi o imagine. Un copil de clasa treia de la țară vine cu ghiozdănelul în spate de la școală din sat. Noroait din cap până-n picioare, e întãmpinat de mama cu mâncare caldă. Ea îi deschide ușa la tindă, îi ia ghiozdănelul din spate și-l sărută pe frunte. Iar pruncul urlă: “Mamăăă, nu vrei să te faci gay?”. Apropos, domnilor de prin ministerul de resort, cum ați reacționa dacă v-ar întreba copiii dvs asta după o zi de “educație parentala”?

*
PS: La ora când scriu acest articol sunt la Direcția Pașapoarte. Am accesat un link spre site-ul Ministerului Educației, unde e postat proiectul cu pricina care trebuie analizat de părinți până la 10 Iulie. Pagina a fost retrasă! Dumnezeu va fi învingător!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.