După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 25 iunie 2018

Curtea Superioară Canadiană refuză libertatea religioasă unei Școli de Drept creștine

Publicat în 15 iunie 2018

- Hotărâre fără precedent asupra libertății religioase în educație

- Organizațiile pentru drepturile omului sunt îngrijorate de decizia Curții Supreme

Ottawa (15.6.2018) - Vineri, Curtea Supremă a Canadei a dat o lovitură majoră libertății religioase și libertății de asociere, hotărând că societățile de drept din Canada pot refuza acreditarea unei școli de drept cu caracter creștin. Hotărârea vine după o lungă luptă juridică purtată în mai multe provincii. Școala de drept a Trinity Western University (Universitatea de Vest Sfanta Treime) solicită studenților și angajaților săi să urmeze "Convenția comunitară" bazată pe preceptele biblice privind comportamentul sexual adecvat în campus. Această convenție a fost considerată discriminatorie de către unele societăți de drept, ducând la refuzul acreditării şcolii.

"Curtea Supremă a Canadei a abandonat promisiunea de libertate care a dus la crearea Cartei Canadiene a Drepturilor și Libertăților cu 36 de ani în urmă. Persoanele fizice vor trebui să apeleze la legiuitorii lor pentru a proteja libertatea religioasă", a spus Gerald Chipeur, cosilier juridic senior al firmei canadiene Miller Thompson, LLP, și unul dintre cei peste 3.000 de avocați afiliați ADF International.

Doi judecători, Russell Brown și Suzanne Côté, au făcut opinie separată, susținând că "practicile religioase protejate prin lege și cele protejate prin Carta, odată exercitate, nu pot fi invocate de către un reprezentant al statului ca motiv care să justifice excluderea unei comunități religioase din recunoașterea publică. Aprobarea școlii de drept propuse [de Trinity Western University] nu ar reprezenta o preferință a statului pentru creștinismul evanghelic, ci mai degrabă o recunoaștere a datoriei statului - pe care [societatea de drept a British Columbia] nu a respectat-o – de a accepta diferitele convingeri religioase fără a le examina conţinutul."

Lupta juridică îndelungată pentru libertatea religioasă

Curtea Supremă din Canada a audiat două recursuri, din Ontario și British Columbia. În timp ce Alberta, Saskatchewan, Insula Prince Edward, New Brunswick, Yukon și Nova Scotia au acceptat să acrediteze absolvenții școlii, Ontario a refuzat acreditarea acestora, iar Trinity Western a făcut apel. În British Columbia, societatea locală de drept a făcut apel. Curtea de Apel a British Columbia a decis în favoarea Trinity Western și a afirmat că acest caz a demonstrat că "o majoritate bine intenționată care acționează în numele toleranței și al liberalismului poate, dacă nu este controlată, să-și impună opiniile asupra minorității într-un mod care este în sine intolerant și illiberal." După ce societatea de drept a făcut apel, Curtea Supremă a audiat ambele apeluri, împreună, în decembrie 2017.

"Universitățile și școlile religioase ar trebui să fie libere să opereze în conformitate cu credința pe care o predau și la care aderă", a declarat Paul Coleman, director executiv al ADF International.

"Suntem profund dezamăgiți de decizia Curții Supreme. Libertatea religioasă și de asociere nu este doar esențială pentru organizațiile bazate pe credință, ci pentru funcționarea democrației în sine. În urma acestei decizii, această libertate vitală este acum în pericol."

Avocații afiliați ADF International au reprezentat mai multe grupuri în cazurile Trinity Western de-a lungul mai multor ani, inclusiv depunerea de dosare scrise și argumente orale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.