După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 6 iunie 2018

Corlățean descâlcește ițele verdictului CJUE: Consider oportună realizarea referendumului! EXCLUSIV

Titus Corlățean, senator PSD și fost ministru de Externe, marți, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, vine cu precizări esențiale referitoare la decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene potrivit căreia perechile gay căsătorite în afara țării vor fi recunoscute în România.
Concret: ex-ministrul a precizat că, decizia venită din partea instanței europene ”nu aduce absolut nimic nou și nu reprezintă o surpriză în niciun caz”.
Această decizie a Curții de Justiție a UE de la Luxemburg nu aduce absolut nimic nou și nu reprezintă o surpriză în niciun caz, din următoarele rațiuni: pe de o parteconfirmă – și acesta este un lucru foarte important – ceea ce era un lucru știut în baza tratatelor UE și domeniilor de competență, faptul că legiferarea în materia instituției căsătoriei, dreptului familiei, sunt chestiuni care țin de competența suverană națională și nu reprezintă competență comunitară a UE. De asemenea, confirmă faptul că această decizie nu obligă statele membre ale UE și nici România, să legifereze căsătoria între persoane de același sex. Pe de altă parte, ne spune foarte clar că aspectul relevant și asupra căruia se apleacă exclusiv Curtea de Justiție se referă la libertatea de circulație și de ședere a acestui tip de cuplu. Ori, din punctul acesta de vedere nu este absolut niciun fel de surpriză, nu deranjează România în niciun fel pentru că lucrul acesta există în legislația românească, se aplică și este respectat de foarte mulți ani. Încă din 2005 există o OUG 102 care pune în aplicare integral Directiva 38 privind libertatea de circulație în spațiul UE, aș spune chiar că are o aplicabilitate mai generoasă pentru că se referă la libera circulație a cuplurilor recunoscute în alte state a UE ca fiind căsătorite sau diferite formule de parteneriat înregistrat. Lucrul acesta există deja în legislația românească și se aplică.
Mai mult decât atât, ulterior Ordaonanței din 2005, noul Cod Civil (și aici mă refer al art.277), consacră și el în paragraful 4 faptul că legislația europeană în materie de liberă circulație este pe deplin aplicabilă. S-a încercat și a fost o formulă de manipulare și de a forța recunoașterea căsătoriilor homosexuale în România și este o încercare de manipulare în clipa de față a opiniei publice. A fost, practic, ținit articolul 277 din Codul Civil, pentru că el în primele paragrafe constată că: aceste căsătorii între persoane de același sex nu sunt recunoscute în statul român, nici cele efectuate potrivit legislației altor state în străinătate nu sunt recunsocute pe teritoriul României, dar că una dintre consecințele recunoașterii în străinătate a acestui tip de parteneriat, consecință care se referă la libertatea de circulație, este recunoscută și aplicată pe teritoriul României. Lucrurile acestea erau deja în vigoare”, a precizat Titus Corlățean.
Continuarea pe www.psnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.