După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 2 iunie 2018

Biserică dată în judecată pentru 2,3 milioane de dolari pentru faptul că nu a găzduit într-o clădire proprie un eveniment LGBT

O compania din Oregon a depus plângere împotriva unei biserici care i-a interzis să organizeze un eveniment LGBT într-o clădire proprietatea bisericii, susținând că consecințele acestei decizii au afectat compania.

În 2015, centrul de evenimente Ambridge, care închiriase pentru organizarea de evenimente un spațiu deținut de Biserica Sfântul Rozariu, a fost nevoit să respingă cererea unui grup LGBT de a organiza un eveniment în acest spațiu, dată fiind "clauza Bisericii privind moralitatea".

Într-un proces intentat săptămâna trecută la Tribunalul Multnomah din Oregon, Ambridge a susținut că regulile Bisericii care nu permit organizarea evenimentului LGBT în spațiul deținut de Biserica, le-a cauzat pagube. Şi cer daune în valoare de 2,3 milioane de dolari.

PFLAG Portland Black Chapter, un grup de asistență LGBT afro-american, a trimis către Ambridge o solicitare de a organiza un eveniment în locația pe care Ambridge obișnuia să o închirieze de la Biserica Sfântul Rozariu.Ambridge a fost nevoită să refuze cererea, apoi și-a cerut scuze, declarând că refuzul a venit la ordinul Bisericii Sfântul Rozariu .Deși PFLAG intenționa să depună plângere la Biroul de Muncă și Industrie din Oregon, organizația nu a făcut acest lucru, în special pentru că legea antidiscriminării nu este aplicabilă în cazul bisericilor, potrivit Oregon Live.

Rod Dreher, redactor senior la publicația The American Conservative (trad. Conservatorul American) și autor al cărții "Opțiunea Benedict", a scris într-un articol publicat marți că "aceasta nu va fi ultima provocare de acest fel împotriva bisericilor. Dacă un grup activist LGBT alege o firmă privată care să colaboreze cu o biserică pe care o consideră a fi anti-LGBT, iar consecinƫă a inițiativei sale colaborarea cu firma eșuează, proprietarii firmei vor da în judecată biserica pentru a obține despăgubiri? Ar fi un proces frivol, dar, din nou, în acest climat, cine știe? ", a scris Dreher. "Faptul că Biserica Sfântul Rozariu trebuie să se apere în acest proces ridicol este o povară pentru o organizație caritabilă care, fără îndoială, operează cu profit foarte mic."

În cadrul procesului său împotriva bisericii, Ambridge susține: "Chiar și firme și entități guvernamentale care aveau programate evenimente cu Ambridge, dar care nu erau afiliate comunității LGBTQ, dar aveau politici interne de echitate, au refuzat să mai lucreze cu Ambridge după ce au citit sau auzit despre politica discriminatorie apărută în relația de colaborare cu biserica."

Ambridge s-a confruntat de asemenea și cu decizia bisericii de închide contractul după ce compania a angajat un coordonator de evenimente homosexual, în efortul de "a-și restabili imaginea în fața clienților săi
și relația sa cu comunitatea LGBTQ. "

"Biserica a încălcat contractul prin refuzul de a discuta sau de a media închiderea contractului cu Ambridge, prin emiterea unor restricții unilaterale privind utilizarea centrului de evenimente și a proprietăților conexe, solicitând Ambridge să plătească taxe neconforme cu stipulările contractuale și nedepunând niciun efort care să ducă, în cel mai bun caz, la o soluție amiabilă și agreată de ambele părți, la problemele născute din aplicarea contractului", se continuă în plângere.

Plângerea Ambridge împotriva Bisericii Sfântul Rozariu vine la câteva luni după ce Curtea de Apel din Oregon a condamnat un cuplu creștin care fusese dat în judecată pentru suma de 135000 de dolari, din cauza refuzului acestuia, pe motive religioase, de a face un tort pentru o nuntă de homosexuali.

Aaron și Melissa Klein, foștii proprietari ai Sweet Cakes by Melissa (Torturi dulci de la Melissa), au pierdut apelul în instanță în decembrie anul trecut, când instanța a decis că efortul lor de a fi scutiți de amendă reprezintă "un permis special pentru discriminare".

"Soții Klein caută să fie scutiți de amendă pe motiv că nu sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex din rațiuni religioase sincere; dar și cei care au obiecții religioase sincere față de căsătoriile dintre oameni de rase, etnii sau credințe diferite ar putea cere, la fel de ușor, aceeași scutire", a susținut instanța de apel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.