luni, 28 mai 2018

Țara Galilor va "încorpora" educația sexuală LGBT în toate programele școlare, începând cu grădinița

WALES, 24 mai 2018 (LifeSiteNews) - Învățătura sexuală "LGBT-inclusivă" va fi introdusă în programă în școlile galeze din anul 2022, începând cu copiii de vârstă preșcolară.
Sistemul de învățământ public al țării va efectua o serie de schimbări în programa școlară și în formarea cadrelor didactice în decursul următorului deceniu. Țara Galilor obișnuia să interzică "promovarea homosexualității în școli", dar renunță la această abordare pentru una care se concentrează mai mult pe "drepturi, egalitate de gen, emoții și relații", raportează The Guardian.
Copiii vor fi învățați despre viziunea guvernului asupra sexualității, nu ca o oră de curs de sine stătătoare sau ca un subiect separat. Ci aceasta va fi "încorporată în întreaga programă școlară”.
"Va forma o parte statutară a noului curriculum al Țării Galilor ... pentru toți copiii cu vârste cuprinse între cinci și 16 ani", a declarat The Guardian.
Activiștii LGBT au sărbătorit anunțul ca fiind "o veste extraordinară", deoarece "cercetările noastre arată că majoritatea tinerilor LGBT din Țara Galilor nu au auzit nimic în sala de clasă despre problemele LGBT".
Noua programă școlară va fi lansată oficial în aprilie 2019, potrivit guvernului galez. The Guardian a sugerat că schimbările din educația sexuală sunt o "revizuire" care ar putea face din Țara Galilor un "lider global" în educația sexuală.
Pe măsură ce mișcarea LGBT a luat avânt, educația sexuală din majoritatea țărilor occidentale - și acum și din țările în curs de dezvoltare, date fiind fondurile financiare primite de la națiunile mai bogate, dar care vin însoțite de obligații - promovează avortul, contracepția, homosexualitatea și ideea că oamenii pot "schimba" genurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.