După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 25 mai 2018

Personalități ale țării în apărarea libertății de exprimare. Scrisoare deschisă

Asistăm în ultimele zile la un linșaj mediatic si instituțional la care este supus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Romane, preot Vasile Bănescu.

Acesta a fost convocat la Consiliului Național de Combatere a Discriminării pentru două reclamații: una în care este acuzat că a prezentat date statistice cu privire la natalitatea mai ridicată în rândul adolescentelor aparținând minorității rome, date susținute de studii sociologice și de rapoarte ale unor organizații precum UNICEF și Salvați Copii, iar în cealaltă că a parafrazat un citat din marele romancier Victor Hugo, citat care ar fi ofensat unele sensibilități.

Faptul că CNCD a apreciat drept întemeiate aceste reclamații reprezintă un grav atac la adresa libertății de exprimare. Cu atât mai mult cu cât afirmațiile dlui Vasile Bănescu privesc valori esențiale ale vieții și culturii creștine, respectiv familia și educația. A apăra aceste valori reprezintă deci, în opinia respectivei instituții, un act de discriminare, dar în esență reprezintă o extindere abuzivă a înțelesului discriminării pozitive, față de care CNCD se arată atât de atașat.

Ca exemplu, într-un interviu recent, dl Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării, a atacat virulent și fără să fie întrebat inițiativa de revizuire a Constituției, pentru clarificarea definirii Căsătoriei. Și a făcut-o acuzând, în mod fals, această inițiativă, pe motiv că ar propune o definire restrictivă a familiei și apoi lansând public un alt neadevăr, anume că, din punct de vedere juridic, această inițiativă nu ar avea nici un efect.

Întrebat, apoi, explicit despre declarațiile purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române Vasile Bănescu privind „familia naturală”, președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării afirmă : „Este mult mai grav să vorbești de familia «naturală» decât de familia «tradiţională». Asta înseamnă că ceilalți nu sunt naturali. Or, declarația asta venind din partea purtătorului de cuvânt al principalului cult din România (BOR) este foarte gravă”. În mod vădit, aici este vorba de o antepronunțare a președintelui CNCD, ceea ce înseamnă că verdictul în ceea ce a devenit, din nefericire, ”cazul Bănescu” a fost deja hotărât.

Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.