După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 3 mai 2018

Ilie Neamțu, portretul unui evanghelist neînfricat, răpit de pe stradă de poliția secretă comunistă, arestat, anchetat, torturat și apoi eliberat în mod miraculos și expulzat din România împreună cu familia...


FOTO: Ilie Neamțu, 87 ani, misionar creștin după Evanghelie activ în România și soția sa. 

De un curaj de neînfrânt în timpul comunismului, a făcut publică mărturia sa creștină vorbind oamenilor pe stradă, în trenuri, în autobuze, la locul de muncă, ș.a.m.d.

Pe 1 iulie 1985 a fost răpit de pe stradă de poliția secretă comunistă. Soția și cei șapte copii au rămas fără mijloace de trai. Creștinii din jur i-au ajutat să depășească această situație. Neamțu a fost torturat să dea declaratii că nu va mai evangheliza, nu va mai ține întruniri ilegale sau organiza botezuri. El a replicat celor care îl torturau, “Mâna mea dreaptă va semna după ce mi-o veți tăia și altcineva va ține mâna retezată și cumva îmi va produce o semnătură.” După o bătaie groaznică ofițerul comunist i-a strigat înainte de a trânti ușa de la celulă, “aici îți vor putrezi oasele. Nici măcar Dumnezeul în care crezi tu, nu te va scoate de aici.”

A rămas în această celulă un an și jumătate, fiind înfometat, bătut, interogat. Aflat într-o stare de slăbiciune extremă, rugăciunile lui erau formate doar din cuvintele, “O, Doamne” amintindu-i neîncetat cum în Evanghelie Domnul Iisus s-a rugat pentru apostolul Petru ca acesta să nu-și piardă credința. Domnul Iisus este descris vorbind apostolului Petru in Luca 22:32 spunându-i: “Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca sa nu se piarda credinta ta;” Acest creștin român torturat îl implora pe Domnul Iisus să facă la fel pentru el, îi cerea Domnului Iisus să se roage deasemeni și pentru Ilie Neamțu.

Neamțu povestește cum, fiind închis într-o celulă întunecoasă și înghețată la 5 metri sub pământ, deodată, după rugăciune, și-a simțit trupul încălzit până la punctul în care s-a speriat gândind că și-a pierdut mințile și nu-și mai poate simți corpul. Neamțu știa o bună parte din Bible pe de rost. În mod miraculos i-a venit în minte versetul din Psalmii 89:19, “Atunci ai vorbit într-o vedenie preaiubitului Tău...” pentru că într-adevăr avusese o viziune incredibilă: ca și cum ar fi fost proiectat pe peretele celulei, mai multe grupuri de creștini păreau că se roagă pentru el. Sub imagine a apărut versetul din Iacov 5:16, ” Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” A înțeles cum, cu cât este mai fierbinte rugăciunea sa, cu atât trupul i se va încălzi și l-a slăvit pe Domnul. Nu și-a pierdut mințile.

Sub presiunea guvernului american dictatorul comunist Ceaușescu a trebuit să dea un decret de eliberare a tuturor acestor deținuți politici condamnați la patru ani de închisoare sau mai puțin. Neamțu a fost condamnat la 2 ani și șapte luni. Deși spera la o eliberare imediată, aceasta nu s-a întâmplat. Mai mult, pentru a-l tortura , i s-a comunicat că sentința i s-a revizuit mărindu-se la 7 ani și jumatate închisoare, astfel încât nu putea fi eliberat prin decretul cel nou.


Ambasadorul SUA fiind încunoștiințat de această încercare specific comunistă de a păcăli guvernul SUA, a făcut personal o vizită acasă la Neamțu pentru a se convinge cu ochii lui că Neamțu nu a fost eliberat. Atunci ambasadorul a intervenit la membrii Congresului SUA și în acest fel Neamțu a fost eliberat.

În cele din urmă, în urma multor proteste internaționale a fost expulzat din România comunistă împreună cu familia și lăsat să vină în Statele Unite. Aici a întâlnit creștini care, precum în viziunea lui, se rugaseră pentru el. După prăbușirea comunismului în România, Ilie Neamțu a părăsit Statele Unite și a continuat până în prezent munca misionară în satele din România.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.