vineri, 18 mai 2018

✡ Conferința Rugăciune pentru Israel 2018


Conferinta „Rugaciune pentru Israel” ajunsa la cea de-a XI-a editie a fost organizata de Alfa Omega TV in parteneriat cu asociatia Christians for Israel International si Reteaua de Rugaciune pentru Romania. Evenimentul a fost gazduit de Biserica Stanca din Timisoara.

Tema editiei din acest an a fost „Biserica si Israelul – cele 12 teze”. Sesiunile au fost sustinute de reverendul Willem J.J. Glashouwer, presedintele organizatiei Christians for Israel International, o voce puternica pro-Israel in intreaga lume.
Biserica trebuie provocata cu intrebari la care trebuie sa ofere raspuns. Asa ca ne-am adunat mai multi teologi si am dat nastere unor teze pe care vrem sa le tintuim public, in vazul tuturor. Si in seara aceasta prin facebook si internet a inceput aceasta tintuire publica a tezelor noastre, afirmatii simple care nu critica deloc Biserica. Noi suntem Biserica. A spus rev. Willem J.J. Glashouwer, presedintele Christians for Israel International.
Prin aducerea celor 12 teze in atentia lumii crestine se doreste clarificarea unor aspecte referitoare la raportarea Bisericii fata de poporul evreu.
Ne-am gandit ca, in prezent, trebuie sa umplem golul existent in toate crezurile crestine cu 12 teze referitoare la Israel, asa cum a batut si Luther tezele sale pe usa bisericii din Wittenberg. Si noi vrem sa prindem aceste teze pe usile tuturor bisericilor din intreaga lume. A precizat rev. Willem J.J. Glashouwer, presedintele Christians for Israel International.
Sunt 12 teze curajoase, necesare. Sunt recunoscator ca s-a gandit cineva. Nu vedeam necesitatea neaparata, dar omul care opereaza cu astfel de concepte isi da seama ca Biserica trebuie sa vina cu niste afirmatii de credinta si cu pozitionare clara fata de Israel, acum cand mai toti isi exprima o pozitie fata de Israel, pro sau contra. A spus Razvan Mihailescu, pastor, Biserica „Raul Vietii” - Bucuresti.
Participantii la conferinta au spus ca este important ca oamenii sa aiba o intelegere profunda a valorilor lui Dumnezeu si sa isi revizuiasca atitudinea fata de natiunea Israel.
Apropiindu-te de Dumnezeu trebuie sa simti inima Lui, trebuie sa simti pe cine iubeste, pe cine a ales, care este planul Lui si pe masura ce acest lucru se descopera intri si tu in el. Si de aici, probabil, s-a nascut aceasta dorinta vie de a face ceea ce lui Dumnezeu ii place. Si Dumnezeu a ales poporul acesta Israel pentru ca sa-si desfasoare planul Lui. A afirmat Liviu Neagoe, pastor Biserica „Stanca” - Timisoara.
Cred ca fiecare crestin ar trebui sa se pozitioneze corect fata de poporul lui Dumnezeu, poporul ales, si sa-l iubeasca din toata inima. Multumim pentru oameni care stau pentru poporul Israel si lupta pentru a descoperi adevarul si pentru acest 12 teze. A mentionat Ruxanda Plop, Timisoara.
In cele doua zile ale conferintei, Diana Chirila a interpretat imnul statului Israel si a sustinut momente lirice specifice temei abordate.

De asemenea, in timpul evenimentului s-au facut referiri si asupra situatiei actuale din Orientul Mijlociu si au fost rostite rugaciuni pentru Israel si Ierusalim.
„Acum, intorcandu-ne privirile spre Israel, care este scopul intalnirii noastre si, in fond este in inima lui Dumnezeu si ochii lui Dumnezeu sunt asupra Israelului, cred ca este potrivit sa ne rugam acum si cu mai multa intensitate pentru Israel pentru protectie, pentru intelepciune, pentru pacea Ierusalimului si sa ne rugam pentru noi, ca si natiune, sa ne aliniem conform voii Domnului in acest sezon. Este mare framantare si in Romania in ce priveste mutarea ambasadei la Ierusalim. Pare un lucru politic, dar nu este politic, asa cum Willem a spus in mod insistent. Este o recunoastere a ceea ce Dumnezeu spune despre Ierusalim” spus Mirela Petan.
Alfa Omega TV, ca organizatie de media, a fost preocupata de la inceput de poporul ales al lui Dumnezeu, de Tara Sfanta, si a oferit crestinilor posibilitatea sa inteleaga planul lui Dumnezeu cu natiunea Israel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.