joi, 19 aprilie 2018

„Occidentul, încotro?” - cu Teodor Baconschi la Biserica Bunavestire București


În mulțimea posibilităților pe care le oferă o Românie aflată în Uniunea Europeană, ne simțim deseori neputincioși și pe dinafară. Oare ne îngrădește doar banul? 

Poate fi tradusă paradigma Europei occidentale în viața românului de zi cu zi? La nivel personal, pe o scară de la 1 la 10, cât de relevant (mai) este pentru noi viitorul Occidentului?

Iată câteva din întrebările la care va răspunde Teodor Baconschi, fostul Ministru de externe al României, într-o nouă întâlnire de sâmbăta seara, facilitată de Bunavestire. 

Teodor Baconschi este antropolog, autor, diplomat, teolog și politician român. Deși a fugit de specializări, „și-a permis câteva” așa cum recunoaște chiar dânsul: de la teologie a trecut la antropologie culturală, apoi geopolitică și practica relațiilor internaționale. 

Fost Ministru de Externe al României (2009-2012), Ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun (1997-2001), Ambasador al României în Portugalia (În perioada noiembrie 2002–ianuarie 2005), secretar de stat pentru Afaceri Globale în Ministerul Afacerilor Externe (2005-2006), Ambasador extraordinar și plenipotențiar în Franța (2007-2009), dar și, din 2008, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Principatul Andorrei și în Principatul Monaco. 

Întâlnirea este a doua dintr-un șir de patru evenimente ale Bisericii Bunavestire, prin care invităm gânditori și oameni publici să discute despre starea societății românești contemporane.

INTRARE LIBERĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.